Hlavní obsah

Hokejista Josef Straka končí v Kazani, bude hrát za Jekatěrinburg

Jekatěrinburg

Hokejový útočník Josef Straka již nebude hrát za Kazaň, kde zakončil minulou sezónu, v Kontinentální lize (KHL) ale bude pokračovat. Jeho příchod potvrdil na svých webových stránkách klub Avtomobilist Jekatěrinburg.

Foto: Sport.cz

Josef Straka (vlevo) v dresu Kazaně v utkání Kontinentální ligy proti Dynamu Moskva

Článek

Čtyřiatřicetiletý forvard působí v Rusku již od sezóny 2007/08 a až do minulého ročníku hájil barvy Čerepovce, odkud se v polovině ledna přestěhoval do Kazaně. Nyní bude poznávat další nové prostředí.

"V úterý jsem podepsal smlouvu, na nové angažmá se těším. Mojí prioritou je stále KHL, o návratu domů jsem zatím neuvažoval. Dokud to půjde, chci pokračovat v Rusku," uvedl Straka v rozhovoru pro server hokej.cz.

Ve hře byl i Čerepovec

Připustil, že ve hře byl i návrat do Čerepovce, ale sám hráč necítil, že by klub o obnovení spolupráce toužebně stál. "Objevila se určitá varianta s Čerepovcem, kde jsem dlouho hrál. Ale manažer hrál tak trochu svoji hru, jednal s jinými a nás měl připravené spíš pro jistotu, když něco nevyjde. Zájem zkrátka nebyl takový," vysvětlil Straka.

Pak se navíc ozvalo vedení Jekatěrinburgu. "Musím říci, že klub předložil návrh na úrovni. A v mém věku si už nemohu zase tolik vybírat, není snadné najít odpovídající angažmá. Jekatěrinburg splnil mé představy, co si budeme povídat, je to o podmínkách," připustil Straka.

Zamlouvá se mu ale také kádr, který klub buduje. Jeho spoluhráči by měli být Slováci Branislav Mezei a Rastislav Špirko. Navíc se může těšit na možnost zahrát si v jednom týmu se slavným Alexejem Jašinem.

"V ruských médiích jsem četl, že by mohl přijít. Nevím, jestli to už je uzavřené. Pokud ano, bude to určitě zajímavé. Jašin už sice nepatří k nejrychlejším, ale ruce má pořád fantastické. Je sice starší, ovšem hraje výborně," podotkl Straka.

Co do zázemí a podmínek rád vzpomíná právě na Kazaň. "Bylo to tam super. Kazaň je na poměry KHL něco jako New York Rangers v NHL. Vynikající podmínky, zázemí, člověk se tam může věnovat jen hokeji. Pokud se objeví jakýkoli problém, v klubu ho vyřeší. Strávil jsem tam jen tři měsíce, ale bylo to fajn," zavzpomínal Straka, jenž si v minulém ročníku připsal za oba kluby celkem 58 startů a 29 bodů za 16 branek a 13 asistencí.

Reklama

Související témata: