Hlavní obsah

Slovan Bratislava, nováček v hokejové Kontinentální lize, chce postoupit do play off

Bratislava

Hokejový klub Slovan Bratislava chce ve svém premiérovém ročníku Kontinentální ligy (KHL) postoupit do play off. Uvedli to představitelé klubu na čtvrteční tiskové konferenci.

Foto: www.khl.ru

Trenér Rostislav Čada při dřívějším působení na střídačce hokejistů Omsku

Článek

Generální manažer Slovanu Maroš Krajči podle velkého zájmu o celosezónní vstupenky předpokládá, že na KHL bude prodaných 4500 permanentek. Slovan bude hrát domácí zápasy na stadiónu Ondreje Nepely s kapacitou 10 tisíc diváků, kde se v roce 2010 hrála utkání mistrovství světa.

Slovan vstupuje do sezóny s rozpočtem 10 miliónů eur. Trenérem je Čech Rostislav Čada. „Naše ambice se dají shrnout do jednoho slova - úspěch. V KHL chceme být vyrovnaným soupeřem etablovaným klubům. Pokusíme se zabojovat a zúčastnit se play off," uvedl Čada.

Slovan Bratislava by měl hrát v Bobrovově divizi společně s týmy HC Lev Praha, Donbas Doněck, Dinamo Minsk, Dinamo Riga a některým z tria Petrohrad, CSKA Moskva a Dynamo Moskva. Slovan by měl začít sezónu 6. září v utkání s Doněckem na vlastním ledě. Pikantní je, že za Doněck bude chytat nejlepší brankář uplynulého mistrovství světa Ján Laco.

Slovan Bratislava, ač v KHL nováček, bude se svou devadesátiletou historií nejstarším klubem celé soutěže.

Reklama