Hlavní obsah

Slovan Bratislava - Dinamo Riga 2:3 snSlovan získal první bod v KHL, ale prohrál s Rigou po nájezdech

Bratislava

Utkání mělo pro Slovan a jeho fanoušky šokující úvod. Okamžitě po úvodním vhazování se dostala před brankáře Januse dvojice hráčů Rigy a Indrašis v desáté vteřině překonal domácího gólmana.

Článek

Slovan se z úvodního úderu těžko vzpamatovával, hráči Rigy byl rychlejší a v obraně domácích to často skřípalo. Při přesilovce hostí chytil Janus čistou šanci. Na opačné straně se v oslabení řítil sám na brankáře Bartovič, ale nedal. V závěru třetiny Slovan nevyužil přesilovou hru.

Pekka Rautakallio (Riga): „Moc nás těší, že můžeme hrát v tomto krásném městě. Respektuji historii Slovanu, a proto si ceníme, že si odnášíme dva body. Utkání bylo těžké.“
Rostislav Čada (Slovan): „Stala se nám nejhorší věc, co se může domácímu mužstvu stát. Z prvního útoku jsme dostali gól. Díky fyzickému nasazení a díky vůli jsme se vrátili do hry. Ve třetí třetině a v prodloužení jsme byli blíže k vítězství.“
Útočník Slovanu Michel Miklík byl rád, že mužstvo získalo první bod v soutěži: „Minimálně bod jsme si určitě zasloužili. Po nepříznivém úvodu jsme se snažili o vyrovnání a v prodloužení jsme měli rovněž slibné šance. V nájezdech jsme bohužel neuspěli,“ uvedl střelec druhého gólu domácích Miklík.

Ve druhé části hry Slovanu pomohla přesilovka o dva hráče a po vyšachování obrany vyrovnal Bližňák. Domácí zlepšili pohyb, ale šance si vytvářeli jen zřídka. V závěru třetiny potrestal vyloučení Bližňáka gólem tři minuty před koncem Karsums.

V posledním dějství se Slovan ze všech sil snažil o vyrovnání. Povedlo se to Miklíkovi po přihrávce českého útočníka Vondrky.

V prodloužení měli několik slibných šancí domácí, ale v závěru mohla skórovat i Riga. V samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté, kteří proměnili dva a Slovan pouze jeden nájezd Šatanem. Slovan získal historicky první bod v Kontinentální hokejové lize.

Slovan - Riga 2:3 po nájezdech (1:0,1:1,1:1)
Branky: 8. Bližňák (Miklík, Štajnoch), 55. Miklík (Vondrka, Bližňák) - 1. Indrasis (Karsums), 38. Karsums (K. Redlihs), rozhodujúci nájazd: Schremp
Diváci: 8034

Reklama