Hlavní obsah

Víťaz Čechov - Lev Praha 0:2Hokejisté pražského Lva zahájili východní misi v KHL vítězně, Pöpperle na ledě Čechova čaroval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Christensen 0 : 1
60. Svoboda 0 : 2
Záznam online reportáže

Čechov/Praha
Aktualizováno

Hokejistům pražského Lva se první venkovní zápas v Kontinentální lize vydařil: svěřenci trenéra Jandače vyhráli v Čechově 2:0. O třetím vítězství Pražanů ze čtyř odehraných zápasů rozhodl v 57. minutě při přesilovce kanadský útočník Erik Christensen, v samém závěru pak pojistil tříbodový zisk Jaroslav Svoboda. Druhou nulu v sezóně vychytal gólman Tomáš Pöpperle.

Foto: Sport.cz

Útočník Tomáš Rachůnek (vpravo) v souboji s Romanem Kudinovem z Čechova

Článek
Fotogalerie

Úvodní dvě třetiny zápasu svěřenců kouče Josefa Jandače proti mužstvu, které je z minulosti nechvalně proslulé bitkami a jejich častým vyhledáváním, se odehrály bez většího vzruchu.V první třetině si Mojžíš málem srazil kotouč do vlastní sítě a Hossa v úniku nezakončil přesně. Ve druhé části vychytal Pöpperle Koroljuka a právě Mojžíš zatřásl horní tyčkou. Skórem poté nepohnul ani hostující Karamnov.

Ve třetí části se musel do té doby aktivnější Lev bránit, ale Fahey ve velké příležitosti na začátku 51. minuty těsně minul. V závěru však domácí chybovali při střídání a potrestal je za to Christensen.Ještě 67 sekund před koncem dal Viťazu naději zbytečným faulem Szczechura, ale Pöpperle dokázal uhájit čisté konto a výsledek potvrdil gólem do prázdné domácí branky Jaroslav Svoboda.

Český celek nastoupí v sobotu v Čerepovci a o dva dny později uzavře zahraniční "trip" v Minsku soubojem proti tamnímu Dinamu.

Kolář se trefil a Nižněkamsk slavil výhru

První gól českého útočníka Jana Koláře v Kontinentální lize zajistil hokejistům Nižněkamsku výhru 3:2 v Chanty-Mansijsku. Kolář skóroval v 57. minutě z přihrávky krajana Petra Koukala v době, kdy hostující mužstvo hrálo v oslabení.

Něftěchimik přitom ještě na začátku závěrečné třetiny prohrával 0:2, na první gól domácího celku přihrál obránce Marek Trončinský. Ten má na kontě tři body stejně jako Kolář, Koukal jich už po příchodu do KHL nasbíral pět.

Bratislavský Slovan dostal na ledě Dinama Minsk do vedení Michal Vondrka. Hosté pak zvýšili na 2:0, ale nakonec prohráli 3:4 a neodvezli si ani bod. Stíhací jízdu zahájilo běloruské mužstvo trefou obránce Lukáše Krajíčka v přesilovce, na dva góly Dinama přihrál Zbyněk Irgl.

Branku vstřelil také Jan Bulis z Čeljabinsku, jeho tým ale doma podlehl Petrohradu 2:3.

Kontinentální hokejová liga:
Viťaz Čechov - Lev Praha 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávka: 57. Christensen (Hunkes), 60. Jar. Svoboda. Rozhodčí: Drejev, Romasko - Kučava, Novikov. Vyloučení: 7:6, navíc Oystrick (Lev) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3300.
Čechov: Kasutin - Fahey, Selezňov, Kudinov, Golovkov, Markov, Troščinskij, Malevič - Hennessy, Cullen, Sergejev - Gilles, Timkin, Saprykin - Černov, Dvurečenskij, Posnov - Čisťakov, Koroljuk, Kuljomin. Trenéři: Jurij Leonov, Oleg Orechovskij a Michail Štalenkov.
Lev: Pöpperle - Oystrick, Němec, Mikuš, Hunkes, Picard, Porseland, Mojžíš - Bartečko, Vrána, Klepiš - Szczechura, Christensen, Novotný - Surový, Karamnov, Hossa - Sekáč, Jar. Svoboda, T. Rachůnek - Cingel. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.
Další čtvrteční zápasy Kontinentální hokejové ligy:
Omsk - Ufa 2:1 po sam. nájezdech
Barys Astana - Kazaň 1:3
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 2:3 (Trončinský 0+1 - Kolář 1+0, Koukal 0+1)
Čeljabinsk - Petrohrad 2:3 (za domácí Bulis 1+0)
Čerepovec - CSKA Moskva 1:2 v prodl. (za domácí Čáslava 0+1)
Spartak Moskva - Novokuzněck 0:3
Atlant Mytišči - Chabarovsk 3:2 (za hosty Petružálek 0+1)
Dinamo Minsk - Slovan Bratislava  4:3 (Irgl 0+2, Krajíček 1+0 - Vondrka 1+0)
Dinamo Riga - Novosibirsk 1:2.

Reklama