Hlavní obsah

Škoula v kabině Omsku vysvětloval prohibici i kde v Praze koupit značkové věci

V dresu vicemistra KHL odehrál pražské utkání proti Lvu i 32letý obránce Martin Škoula, který zůstal už jediným Čechem v sestavě hokejového Omsku. Svým spoluhráčům musel vysvětlovat i tuzemskou prohibici. "Dělali si z toho legraci, u nich by se nikdy něco takového stát nemohlo," říkal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejový obránce Martin Škoula.

Článek

Po Jágrovi odešel v létě z kádru Avangardu i Červenka. Nestýská se vám po českých spoluhráčích?

Na kus řeči v rodném jazyce mám v kabině Slováka Tomáše Záborského. Pro mě je to teď celé jednodušší, že jsem v Omsku za tři sezóny prakticky na všechno už zvyklý. Vím, kde co v městě je a dobře znám i lidi kolem mančaftu.

Sloužil jste teď pro spoluhráče jako průvodce Prahou?

Po šestihodinovém letu byli všichni docela unavení, přesto kluci chtěli hlavně vědět, jak je to z haly daleko do centra a kde můžou nakoupit značkové věci. Tak jsem jim poradil luxusní obchody v Pařížské ulici.

Ptali se i na aktuální prohibici na tvrdý alkohol?

Jo, mluvilo se o tom a Rusové v kabině si dělali legraci, jak je tohle možné, že u nich by se teda nikdy něco takového stát nemohlo.

Měl pro vás osobně zápas na pražském ledě zvláštní náboj?

Přišlo mi to docela divné, jet hrát utkání KHL do Prahy. Ani si nepamatuji, kdy jsem v holešovické hale hrál zápas. Měli jsme tu reprezentační tréninky, ale utkání jsem tu hrál naposledy asi v litvínovském dresu před osmi lety při výluce v NHL.

Přišlo se na vás v Praze podívat hodně známých?

Zařizoval jsem docela dost lístků pro kamarády. Rodina nebyla, děti jsou ještě malé, ale podívat se přijela spousta lidí z mých rodných Litoměřic.

Co říkáte na tažení Lva, který vyhrál už pětkrát za sebou?

Jedou jako mašiny, sezónu začali skvěle. Hodně se o tom v Rusku mluví, že příjemně překvapují.

Nečekalo se, že bude nový pražský klub takhle silný? Vždyť má řadu českých i slovenských reprezentantů.

Na papíře jsou hodně silní, ale to je v KHL spousta mužstev a nevedou konferenci jako Lev, který je teď rozjetý a poznali jsme to i na vlastní kůži. Ne, že bych mu to přál, ale doufám, že taky chytneme nějakou takovou šňůru.

Omsk teď ale třikrát po sobě prohrál. Neschází mu třeba Červenkovy trefy?

Těžko ho někdo nahradí, ale teď se na nás spíš podepisuje řada zranění. Až se všichni uzdraví, tak se to zvedne. Potřebujeme nějaký zápas, kdy by nám to sedlo a odrazili bychom se ze dna.

Jak se na stylu mužstva projevuje nový finský trenér Martikainen?

Pracuje hodně na systému a na sehranosti, vyznává hodně technický styl hry. Nemyslím, že by se tím nějak lišil od svého předchůdce, i když je určitě klidnější povahy než Summanen. O něm se říká, že v létě přijel a podepsal smlouvu, aby ji za týden roztrhal a už ho v Omsku nikdo neviděl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články