Hlavní obsah

Slovan Bratislava - Dynamo Moskva 2:3Ovečkin a spol. si poradili s nováčkem KHL

V dresu Slovanu nastoupila k prvnímu utkání další posila z NHL, obránce Buffala Sabbres Andrej Sekera.

Článek

Po opatrném začátku si ve čtvrté minutě zahrál Slovan přesilovku, ale neprosadil se. Na opačné straně vystřelil z otočky Ovečkin, jeho střelu dorazil Kokarev a Dynamo šlo do vedení. Byla to jen druhá střela Dynama do prostoru Janusovy branky. Po minutě už domácí diváci slavili vyrovnávající gól, ale Ölvecký trefil jen tyčku Jeriomenkovy branky. Vzápětí nastřelil tyčku na opačné straně kluziště kapitán Dynama Babenko. Moskvané měli i další šance, ale ujala se až Ovečkinova střela, když využil přesilovku ze své obvyklé parkety. Mužstva odcházela do šaten za stavu 0:2 pro Dynamo.

Hlasy trenérů:
Olegs Znaroks (Dynamo Moskva): „Dobře jsme odehráli první třetinu. Ve druhé části hry to nebylo tak dobré. V šatně jsme si promluvili a ve třetí třetině to bylo opět dobré.“
Rostislav Čada (Slovan Bratislava): „ O celkovém výsledku utkání rozhodla první třetina, kdy soupeř získal rozhodující náskok díky naší malé agresivitě a důraz před vlastní brankou. Mrzí nás první a třetí gól, které byly hodně laciné a doslova jsme je darovaly soupeři. V dalším průběhu utkání jsme víc než vyrovnali hru a vytvořili jsme si šance. Proti loňskému šampionu KHL jsme určitě nezklamali.“

Druhá třetina začala sólovým nájezdem domácího obránce Sigaleta, ale gólman Jeriomenko jeho střelu úspěšně zlikvidoval. Dynamo hrálo následně dvě přesilovky a ve druhé inkasovalo gól z hole kapitána domácích Šatana. Slovan se dostal do tlaku, ale šance Miklíka a Šatana vyrovnání nepřinesly. Mladý Šťastný a Bližňák v čisté šanci nastřelili shodně tyč.

V úvodu poslední části hry se dostal do sólového úniku český útočník domácích Vondrka, ale nedal. Trest přišel po chybě v obranném pásmu Slovanu, kterou využil Šafigulin na zvýšení vedení Dynama. Přihrával mu Kvapil. Další šance měli hosté v přesilovce, ale Anisin a Ovečkin nemířili přesně. Domácí snížili těsně po nevyužité přesilovce opět Šatanem. Slovan se pokusil o hru bez brankáře, ale už nestačil vyrovnat.

Podle kapitána domácích dostali útočníci Dynama příliš mnoho času a prostoru. „Oni mají dostatečně zkušené mužstvo a věděli, co s pukem dělat. Takhle hraje jedno z nejlepších mužstev KHL a jsem rád, že jsme s nimi v podstatě drželi krok," řekl Šatan po utkání.

Slovan Bratislava - Dynamo Moskva 2:3 (0:2,1:0,1:1)
Branky: 6. Kokarev (Ovečkin, Novák), 15. Ovečkin (Anisin), 28. Šatan, 42. Šafigulin (Kvapil), 55. Šatan (Bližňák, Sekera)
Diváci: 10055 (vyprodáno)

Reklama

Související témata: