Hlavní obsah

Klepiš po prohře s Magnitogorskem: Hráli jsme hrozně, měli bychom se probrat

Praha

Zatím v hodně nepřesvědčivém světle se ukázali svým fanouškům hokejisté pražského Lva v novém kalendářním roce. Mají za sebou polovinu z důležité čtyřzápasové série v domácím prostředí, a přestože proti Jekatěrinburgu vydřeli cenné tři body za hubenou výhru 1:0, herně jim zápas podobně jako v úterý proti Magnitogorsku nevyšel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jakub Klepiš (vlevo) z týmu Lev Praha v souboji s Petrem Koukalem z Nižněkamsku.

Článek

"Byl to od nás špatný výkon. Hráli jsme hrozně," netajil útočník Jakub Klepiš v rozhovoru s novináři krátce po utkání. "Byli jsme také hodně vylučovaní a oni ty naše chyby a vyloučení trestali," zhodnotil hlavní příčiny porážky 2:5 Klepiš.

"Měli bychom se všichni probrat a to jeden po druhém, protože když budeme pokračovat v takových výkonech, budeme rádi, když uděláme play off a pak tam moc dlouho asi nebudeme. Už s Jekatěrinburgem jsme odehráli jeden z našich nejhorších zápasů v sezóně a vyhráli se štěstím," dodal autor branky na 2:4, jež na chvilku alespoň oživila naděje Lva na zvrat.

Prvním zásahem Pražanů se blýskl obránce Jiří Hunkes, jehož skvěle načasovanou přihrávkou našel právě Klepiš. "Ta situace k tomu vybízela. Kuba je šikovný hráč, měl puk, tak jsem tam zkusil sjet, on mi dal dobrou nahrávku a já to trefil ještě o gólmana. Trénujeme to, dnes nám to vyšlo i v zápase," popsal Hunkes.

Další Hunkesovu střelu zastavila tyčka

Osmadvacetiletý bek zvedal ruce nad hlavu během druhé třetiny ještě jednou, ale bohužel pro Pražany předčasně. "Z mého pohledu to tak vypadalo, že to prošlo gólmanovi mezi nohama, šlo to do brány a vyletělo to zpátky, ale byla to tyčka," litoval Hunkes. "Škoda, byl by to gól na 2:3 na konci druhé třetiny, možná by Magnitogorsk znejistěl," doplnil.

Přiznal zároveň, že soupeř byl lepší. "Magnitogorsk hrál výborně, motali nás tam a měli hrozně moc šancí. Chtěli jsme je ubránit, ale to se nám nepovedlo. Z těch posledních dvou zápasů nemám dobrý pocit, ani jednou jsme nehráli moc dobře. Nebylo to z naší strany dobré," přiznal Hunkes.

Domácí obranu hodně provětrávala především první formace Metallurgu s výborně hrajícím kapitánem a nejproduktivnějším hráčem KHL Sergejem Mozjakinem. "Hrál výborně a prosadil se, bohužel jsme ho moc neuhlídali," připomněl Hunkes důležitý Mozjakinův zásah na 1:4 ze 45. minuty.

"Je strašně šikovný na puku, je těžké mu ho vzít. Jestli zkazí jednu nahrávku za celej zápas, tak to je moc. Nejde ale hlídat jen jeho, protože pak se otvírá prostor pro jiné hráče," uvedl Klepiš.

Reklama

Související témata: