Hlavní obsah

Němec pomohl porazit Čeljabinsk. Pak nasedl do letadla soupeře odletěl na Utkání hvězd

Praha

Nejprve dvěma asistencemi pomohl obránce pražského Lva Ondřej Němec k vítězství nad Čeljabinskem 6:2, a pak si to namířil přímo do letadla poraženého Traktoru, aby se vydal cestu k Utkání hvězd Kontinentální ligy. Exhibice se hraje právě v Čeljabinsku o víkendu a jediný zástupce českého klubu využije speciál týmu od Uralu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Lva Tomáš Pöpperle inkasuje gól od Čeljabinsku. Přihlíží Ondřej Němec.

Článek

"Ptal jsem se Honzy Bulise, jestli letí a zůstává v Čechách, tak jsem takový nesvůj. Znám tam jednoho beka, s kterým jsem hrál ještě v Čerepovci, tak snad mě tam nezbijou," usmíval se Němec s tím, že ve výpravě poraženého soupeře nenajde podporu od krajana, který stráví dva dny z pauzy v soutěži doma v Pardubicích.

Na exhibici byl Němec dodatečně nominován, když vypadla řada hvězd po ohlášeném skončení výluky v NHL. "Člověk se tam těší, ale na druhou stranu by si potřeboval odpočinout. Máme za sebou tři těžké zápasy a za čtyři dny nás čeká derby se Slovanem před plnou O2 arenou," podotkl Němec.

Mezi hvězdami potká kamarády

"Já tam teď poletím pět hodin, v neděli cesta na osm hodin zpátky, k tomu časový posun. Uvidíme, jak budu vypadat. Ještěže letím rovnou s nimi. Kdybych letěl zítra, tak je tam blbý spoj," uvedl Němec. Na Utkání hvězd potká pár kamarádů včetně Jakuba Petružálka. "Znám taky Staffana Kronwalla, Košečkina. Doufám, že si to tam užijeme."

Na cestu vyrážel s dobrou náladou díky výhře 6:2. "Dát šest gólů takhle dobrému týmu je super. Jen je škoda druhé třetiny, tam jsme trošku polevili a dostali dva góly. Trošku jsme se strachovali. Ale ta třetí třetina dokázala, že tenhle mančaft má sílu a umí dávat góly," řekl Němec.

Střelecky nejvydařenější zápas sezony si užíval útočník Petr Vrána. Za předešlých 39 zápasů dal jen dvě branky, dnes stihl stejný počet za 11 minut druhé třetiny. Byl autorem klíčové a nakonec vítězné trefy ve 41. minutě na 3:2. "Samozřejmě, že gól na začátku třetiny byl super, trošku nás to uklidnilo, nakoplo a pak jsme dali další," pochvaloval si Vrána.

Za své branky děkoval spoluhráčům z útoku Jakubu Klepišovi a Tomáši Rachůnkovi. "Kluci hráli výborně, vlastně dvakrát jsem tam byl sám. Padalo to tam dneska všem," uvedl Vrána. První góly v sezoně zaznamenali Slovák Lukáš Cingel a Rus Vitalij Karamnov. "Po zápasech, kdy jsme nedali moc gólů a trošku se trápili, je to pozitivní. Je to důležité, když teď máme Slovan," vyhlíží další důležitý souboj o play off, který se hraje v úterý v O2 areně.

Reklama

Související témata: