Hlavní obsah

Praha patřila Slovanu, divácký rekord ale odolal

Praha

Nový rekord v návštěvnosti KHL sice nepadl, i třetí vzájemný zápas Lva Praha s bratislavským Slovanem se však odehrál před strhující kulisou. Postarali se o ni především fanoušci slovenského celku, kteří tvořili necelé dvě třetiny z přítomných 15 543 diváků.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slovanu Bratislava v pražské O2 areně.

Článek
Fotogalerie

Už při příchodu ke stadiónu bylo zřejmé, že domácí prostředí bude mít, stejně jako při prvním vzájemném souboji v holešovické hale, Slovan. Skupinkami oděných do světle modré barvy se to jen hemžilo a slyšet byla převážně slovenština.

„My sme Slovan, my sme tu doma," spustili pár minut před utkáním příznivci bratislavského týmu, a když jejich oblíbenci poprvé vjeli na led, strhl se bouřlivý aplaus. Zato nástup svěřenců kouče Václava Sýkory doprovázel ohlušující pískot.

„Počítali jsme s tím, že v Praze budeme v přesile. Je vidět, že Slováci berou zápasy s českými mužstvy prestižněji, jsou nabuzenější. Zvlášť krásné bylo slyšet všechny slovenské fanoušky zpívat naši hymnu, to na duelech v Bratislavě nebývá pravidlem," říkal příznivec "belasých", dvaačtyřicetiletý Marek.

Na Višňovského nezapomněli

O co nejhlasitější podporu se ze všech sil snažil i domácí kotel, slyšet však až na výjimky byl jen při oslavách gólů. To hostující fandové vydrželi povzbuzovat celý zápas, náladu jim nezkazil ani brzký inkasovaný gól a nakonec mohli slavit vítězství 4:3.

„Ľubo ďakujem!" nezapomněli přitom na Ľubomíra Višňovského, jemuž vedení KHL kvůli platnému kontraktu se zámořskými NY Islanders zamítlo žádost o pokračování v kádru bratislavského celku a proti Lvu už nenastoupil.

Reklama