Hlavní obsah

VIDEO: Pro Šatana po Chárově zákroku sezóna skončila. Operace zatím není zapotřebí

Bratislava

Kapitán nováčka Kontinentální hokejové ligy (KHL) bratislavského Slovanu Miroslav Šatan (38) má po sezóně. V utkání proti Lvu Praha loni 3. listopadu utrpěl po zákroku Zdena Cháry zranění krční páteře. Lékaři mu nedoporučili v této sezóně hrát.

Hit Zdena Cháry

 
Článek

Ploténku mezi šestým a sedmým obratlem v oblasti krku má po nárazu posunutou o 4,5 milimetru do míšního kanálu. „Po konzultacích s předními odborníky na Slovensku i v zahraničí jsme dospěli k názoru, že je potřebné pokračovat v léčbě, která kromě jiného vyžaduje především eliminaci zatížení páteře," uvedl lékař HC Slovan Ján Grauzel na klubovém webu.

Šatan od svého zranění absolvoval množství lékařských vyšetření a následnou léčbu. Navzdory časovému odstupu nedošlo k potřebné konsolidaci zraněné ploténky a lékaři nepovažují jeho návrat do zápasového zatížení za bezpečný. Lékaři se shodli na tom, že operační zákrok zatím není potřebný.

Klub věří, že léčba bude zdárně pokračovat a Šatan se zapojí do letní přípravy na příští sezónu KHL, která je zároveň olympijskou sezónou. Osmatřicetiletý forvard je na Slovensku ikonou, vždyť jako jediný vlastní kompletní sadu čtyři medailí, které země získala na světových šampionátech v samostatné éře.

Reklama

Související témata: