Hlavní obsah

Říha by měl v KHL trénovat hokejisty Astany

Astana

Český kouč Miloš Říha by měl od nové sezóny vést v KHL hokejisty Barysu Astana. Informoval o tom web hockeypravda.ru, vedení klubu z kazašské metropole Říhovo angažování nepotvrdilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Miloš Říha.

Článek

Podle serveru bude Říhovým asistentem v Barysu bývalý hráč pražské Sparty Andrej Potajčuk, jenž s ním spolupracoval již v předchozích působištích Spartaku Moskva a Petrohradu.

Čtyřiapadesátiletý Říha působil v Rusku poprvé v sezóně 2005/06, kdy trénoval Voskresensk. Od roku 2007 trénoval ve Spartaku, Atlantu Mytišči a od roku 2011 v Petrohradu. Po nečekaném prosincovém odvolání se v lednu vrátil do Pardubic, s kterými vybojoval na poslední chvíli účast v předkole play off.

V Astaně, která v uplynulých pěti letech vždy vypadla v prvním kole play off, touží od příští sezóny bojovat o nejvyšší příčky. Staronový prezident klubu Nurlan Orazbajev, jenž byl oficiálně jmenován do funkce, chce do mužstva přivést více zahraničních hráčů.

V uplynulém ročníku nepůsobil v Astaně žádný Čech, poté co klub ještě před začátkem přípravy rozvázal smlouvy s triem Jiří Novotný, Lukáš Kašpar a Kamil Kreps.

Reklama

Související témata: