Hlavní obsah

Petružálek unikl povodni. Na Dálný východ se ale stejně těší

Při hostování v Dynamu Moskva si hokejový útočník Jakub Petružálek užil mistrovské tažení, od nové sezóny je ale zase zpátky v téměř zatopeném Chabarovsku. Do klubu z Dálného východu se přesto těšil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Jakub Petružálek.

Článek

„Vrátil jsem se rád, pro mě je Chabarovsk prostě srdcovka. Dohoda o působení v Dynamu zněla jen na tři měsíce. Kdybych měl jít natrvalo jinam, musel by zájemce platit velké odstupné, což by asi nikdo nedal. Navíc já si zamiloval atmosféru, kterou lidi při zápasech Amuru dělají. Město žije hokejem," přiznává osmadvacetiletý hokejista, který se za téměř tříleté působení ve východním cípu Ruska naučil snášet i úmorné cestování.

Nicméně ušetřenou energii při méně náročných přeletech během působení v Dynamu cítil. „Odpadlo tam i neustálé vyrovnávání se s časovými posuny. Najednou jsem měl na hokej tak o šedesát procent víc šťávy, ale zase mě drtily zácpy v moskevských ulicích. Z báze do města jedete třeba přes tři hodiny, to se člověk unaví zase takhle," prozrazuje Petružálek, který rozhodně nevstupuje do sezóny s myšlenkou, že když v dubnu něco vyhrál, tak mu to teď půjde samo. „Musím bojovat o novou smlouvu, to je dost velká motivace."

Chabarovsk hlavně doma těží z toho, že je neoblíbenou destinací pro ostatní kluby KHL. „Nedivím se jim, je to k nám strašně daleko. Pro pražský Lev to obnáší přes jedenáct hodin čistého letu, z Moskvy pak devět. Teď se přidal Vladivostok, takže si to soupeři spojí v delší trip," uvažuje třetí nejproduktivnější hráč play off, jenž během reprezentační akce sledoval, jak Chabarovsk postihly rozsáhlé záplavy. „Měl jsem zprávy, že evakuovali padesát tisíc lidí. Ale hala a ta část města, kde bydlím, byla v klidu."

Čeští hokejisté v klubech KHL
Západní konference:
Lev Praha (15):
Jan Lukáš (b), Jakub Krejčík (o), Jakub Nakládal (o), Ondřej Němec (o), Martin Ševc (o), Michal Birner (ú), Jakub Klepiš (ú), Tomáš Kubalík (ú), Jakub Matai (ú), Jiří Novotný (ú), Tomáš Rachůnek (ú), Michal Řepík (ú), Jiří Sekáč (ú), Petr Tatíček (ú), Petr Vrána (ú).
Slovan Bratislava (6):
Miroslav Kopřiva (b), Zdeněk Kutlák (o), Tomáš Mojžíš (o), Martin Škoula (o), Michal Vondrka (ú), Tomáš Netík (ú).
Petrohrad (3):
Alexander Salák (b), Roman Červenka (ú), Petr Průcha (ú).
Doněck (3):
Jan Kolář (o), Lukáš Kašpar (ú), Václav Nedorost (ú).
Čerepovec (2):
Jakub Štěpánek (b), Petr Čáslava (o)
Dynamo Moskva (2):
Filip Novák (o), Marek Kvapil (ú).
Minsk (2):
Lukáš Krajíček (o), Zbyněk Irgl (ú).
Riga (1):
Jakub Sedláček (b).
Východní konference:
Magnitogorsk (2):
Milan Gulaš (ú), Jan Kovář (ú).
Kazaň (1):
Tomáš Vincour (ú).
Jekatěrinburg (1):
Jakub Kovář (b).
Chanty-Mansijsk (1):
Marek Trončinský (o)
Nižněkamsk (1):
Petr Koukal (ú).
Čeljabinsk (1):
Jan Bulis (ú).
Omsk (1):
Miroslav Blaťák (o)
Chabarovsk (1):
Jakub Petružálek (ú)

Reklama

Související témata: