Hlavní obsah

Lev - Jekatěrinburg 3:2 PPKovář Lva přibrzdil, ale svačinku prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. O'Byrne 1 : 0
25. Děmagin 1 : 1
37. Klepiš 2 : 1
58. Děmagin 2 : 2
65. Ševc 3 : 2

Praha

Prokazoval, že na aktuálním vzestupu hokejistů Jekatěrinburgu má obrovský podíl, především díky němu v KHL Avtomobilist bodoval už osmkrát v řadě. Reprezentační gólman Jakub Kovář dovedl zápas na ledě Lva do prodloužení, ale porážce 2:3 v něm nezabránil. Pražský tým tak načal sérii čtyř domácích zápasů v řadě na výbornou, kapitán Jiří Novotný navíc nad Kovářem vyhrál svačinku, o níž se oba krajané vsadili.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Vrána (vlevo) ze Lva v šanci před brankářem Jekatěrinburgu Jakubem Kovářem.

Článek
Fotogalerie

Dřívější outsider soutěže zažívá období obrození, před reprezentační přestávkou vyhrál sedmkrát v řadě, což byla série v Jekatěrinburgu dlouho nepoznaná. Nepříjemným sokem byl i pro výběr finského kouče Kariho Jalonena, ale Lev se na seznam skalpů Avtomobilistu zapsat nenechal.

Kovář dlouho odolával, ale na konci první třetiny zúročil tlak domácích Kanaďan O´Byrne. Střelou Děmagina do odkryté branky v 25. minutě Jekatěrinburg srovnal a Lev musel znovu dobývat Kovářovu branku. Svým důrazem na brankovišti přiblížil domácím výhru Jakub Klepiš, jenže tři minuty před koncem poslal zápas do prodloužení znovu Děmagin.

Když už se schylovalo k rozhodnutí při nájezdech, rozhodl zápas ránou od modré při přesilovce Martin Ševc.

Kontinentální hokejová liga:
Lev Praha - Avtomobilist Jekatěrinburg 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 18. O'Byrne (Ridderwall, Pacovský), 37. Klepiš (Mäenpää), 65. Ševc - 25. Děmagin (Simakov, Jemelejev), 58. Děmagin (Malychin). Rozhodčí: Bondar, Olenin - Zacharenkov, Pavlov. Vyloučení: 2:3, navíc Lepistö (Jekatěrinburg) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4803.
Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, O'Byrne, Jaakola, Němec, Oystrick, Mikuš - Klepiš, Azevedo, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Zacrinsson, Sekáč - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Jekatěrinburg: Jakub Kovář - Lepistö, Viklund, Megalinskij, Antonov, Trjamkin, Gusev, Jegin, Postnikov - Lazarev, Malychin, Černov - Simakov, Jemelejev, Děmagin - Stewart, Lewandowski, Krikunov - Deveaux, Strelcov, Golyšev. Trenér: Anatolij Jemelin.

Reklama

Související témata: