Hlavní obsah

Při nájezdech jsem zdřevěněl, říká nová posila Jugry Smoleňák

Bratislava

Pro českého útočníka Radka Smoleňáka bylo středeční utkání v dresu Chanty-Mansijsku proti Slovanu Bratislava návratem do Kontinentální hokejové ligy (KHL). Český hráč sice zaznamenal asistenci, ale v utkání nedal gól z několika dobrých šancí, v závěrečném rozstřelu neproměnil dva nájezdy a jeho tým prohrál.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Radek Smoleňák.

Článek

V utkání proti Slovanu jste vedli 2:0, ale domácí v závěrečné třetině stav srovnali a byli úspěšnější na nájezdy. Jste zklamaní?

Byla to škoda. Makali jsme do poslední minuty. Bohužel přišla jedna chyba a Slovan vyrovnal. Nájezdy, to už je taková loterie a Slovan byl šťastnější.

Cítil jste velký rozdíl proti finské lize, kde jste doposud působil?

Je to trošku jiný styl. Ve Finsku je to hodně nahoru, dolů, hodně se útočí a střílí. Tady jsou občas takové pasáže, kdy se vyčkává. V podstatě je hokej všude na světě stejný. Pro mě to žádná velká změna nebyla.

Jak jste se sehrál se spoluhráči v útoku?

Hrál jsem v útoku s Dixnem a Savinainenem a bylo to fajn. My jsme spolu hráli už ve Finsku a známe se. To nebylo pro mě nic nového.

Jak jste spokojený s vlastním výkonem? Zaznamenal jste asistenci, ale v utkání jste neproměnil několik dobrých příležitostí a v nájezdech jste neuspěl hned dvakrát.

Na první zápas to od naší pětky nebylo tak úplně strašné. Musíme víc střílet a dávat góly. K těm nájezdům: jsem prostě dřevěný. Alespoň jeden ze dvou bych měl dát. Utkání by dopadlo jinak. V nájezdech jsme chtěli získat ten bod navíc. Trenéři mi věřili a já jsem to nedal. Určitě mě to štve.

Všiml jste si, že vyrovnávací gól Slovanu dvě minuty před koncem utkání dal český obránce Mojžíš a rozhodující nájezd proměnil další Čech v dresu Slovanu Netík?

To jsem si ani nevšiml. Přiznám se, že ostatní týmy moc nesleduji. Soustředím se na nás, a kdo hraje na druhé straně, moc nesleduji.

K dalšímu utkání jedete do Prahy? Těšíte se? Sháněl jste vstupenky pro rodinu a známé?

Mám velkou rodinu, takže tam určitě přijde hodně lidí. Pro mě je to jen další zápas. Už mi není šestnáct, abych to nějak prožíval. Určitě se těším, že budu hrát doma, ale bude to jen další zápas v dlouhé sezóně.

Reklama