Hlavní obsah

Šatan: Silnějšího soupeře jsem si pro návrat vybrat nemohl

Bratislava

Miroslav Šatan (39) se po roce opět objevil v dresu Slovanu Bratislava v utkání Kontinentální hokejové ligy. Slovan dlouho držel s favoritem z Petrohradu krok a prohrál až po samostatných nájezdech. „Silnějšího soupeře jsem si pro návrat už ani vybrat nemohl,“ usmíval se po utkání Šatan. Zkušeného útočníka však mrzelo, že v závěrečném rozstřelu svůj nájezd neproměnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Šatan v dresu slovenské reprezentace.

Článek

Jak jste se cítil po fyzické stránce v utkání, které jste odehrál po tak dlouhé době?

Nevěděl jsem, jak to snese moje tělo po tak dlouhé době. Asi jsem trénoval dostatečně, protože kondiční problémy, které se někdy objeví po tak dlouhé přestávce, tam nebyly. Hrálo se mi dobře.

Co říkáte na výkon Slovanu proti favoritovi z Petrohradu?

Hráli jsme s nimi vyrovnanou partii, i když oni měli víc střel i šancí. Dva góly jsme si dali v podstatě sami. Škoda. Petrohrad je silný soupeř, který dává v průměru čtyři branky na utkání. My jsme je dokázali udržet na dvou brankách, což ukazuje, že jsme bojovali a odehráli jsme dobré utkání. Škoda nevyužité přesilové hry v závěru prodloužení. Bylo by to ještě hezčí, vrátit se ve vítězném utkání.

V nájezdech jste ten svůj neproměnil.

Byla to poslední možnost, jak odvrátit prohru a byl tam velký tlak. Letos jsem neabsolvoval žádný nájezd, asi mi chybělo víc klidu. Zkusil jsem to nahoru, ale trefil jsem brankáře do ramene, a pak to šlo nahoru nad branku.

Slovan získal nebo ztratil bod?

Petrohrad je nejsilnější mužstvo v KHL, které má několikanásobně vyšší rozpočet a velkou kvalitu. Odehrát s nimi vyrovnaný zápas a prohrát na nájezdy není hanba. Byl to výkon, na němž můžeme stavět do budoucna.

Potěšilo vás přivítání od fanoušků?

Nevěděl jsem, co můžu očekávat, ale bylo to velmi příjemné. Jsme rád, že jsem tady. Věřím, že budeme pokračovat ve výkonech, jaký jsme předvedli dnes, pro fanoušky v Bratislavě ještě nějaká utkání vyhrajeme a uděláme sezónu ještě trochu zajímavější.

Reklama