Hlavní obsah

Lev - Novokuzněck 3:2 SNLev Praha zdolal nejhorší tým KHL Novokuzněck v nájezdech

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize úvodní utkání čtyřzápasové série na domácím ledě, nejhorší tým celé soutěže Novokuzněck porazili 3:2 v samostatných nájezdech. Domácí prohrávali již 0:2, ale v poslední pětiminutovce vyrovnali Petr Vrána a Jiří Sekáč. Nájezdy rozhodl David Ullström. Další utkání čeká svěřence kouče Kariho Jalonena ve středu, kdy přivítají od 19 hodin Vladivostok.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Lva Praha se radují z gólu proti Novokuzněcku. Zleva Martin Ševc, Jiří Sekáč, Jiří Novotný, Petr Vrána a Martin Thörnberg.

Článek

Pražané se museli obejít bez zraněného Klepiše, oproti původním předpokladům byl však zpět v sestavě švédský forvard Ullström, který měl zdravotní problém rovněž z posledního utkání na ledě Nižněkamsku.

Metallurg dokázal už ve třetí minutě domácího favorita zaskočit, když otevřel skóre Vyglazov. Lev byl sice poté střelecky aktivnější, ale ani ty největší příležitosti nedokázal přetavit ve vyrovnání. Vniveč přišlo přečíslení dvou na jednoho i šance Novotného, jehož vychytal Sorokin.

Hned zkraje druhého dějství měl gól na holi osamocený Thörnberg, i jemu však sebral radost gólman Sorokin. V polovině základní hrací doby zpestřila vcelku poklidný průběh pěstní výměna názorů, po níž museli na trestnou lavici Thörnberg a Martynov. Krátce poté zakončoval přečíslení dvou na jednoho Azevedo, ale Sorokin - byť s problémy - opět zasáhl.

Pražané se i nadále snažili srovnat krok se soupeřem, ke snadnější zteči Sorokinovy branky jim pomohla i početní výhoda, ale Novokuzněck si přenesl těsné vedení i do třetí části.

Druhý gól posvětil videorozhodčí

Z té uteklo 124 sekund a Lev musel vstřebávat studenou sprchu v podobě druhého inkasovaného gólu; Garejev zkusil štěstí z velkého úhlu, vyražený kotouč přepadl přes zasahujícího Vehanena a na cestě do branky ho zkontroloval Veličkin, jemuž byl úspěšný zásah také uznán. Sudím na ledě ho ještě posvětil videorozhodčí.

V 54. minutě mohl snížit Řepík, ale podařilo se to až o chvilku později při přesilovce Vránovi, jemuž naservíroval kotouč Thörnberg. Lvi nakonec stihli i vyrovnat; jejich závěrečnou power play umocnila další početní výhoda, v níž si Sekáč pohrál se soupeři a zacílil přesně k tyči.

Prodloužení se odehrálo bez větších příležitostí a nerozhodlo, došlo proto až na nájezdy. Otevíral je neúspěšně Valujskij, ale poté dali Thörnberg a McLean, zatímco Sekáč s Garejevem nikoliv. Ullström mohl rozhodnout a to se mu také s přehledem podařilo.

Kontinentální hokejová liga:
HC Lev Praha - Metallurg Novokuzněck 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 55. Vrána (Thörnberg, Sekáč), 60. Sekáč (Thörnberg, Němec), rozhodující nájezd Ullström - 3. Vyglazov, 43. Veličkin (Garejev, Kamalov). Rozhodčí: Bukin, Buturlin - Sadovnikov, Sivov. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 3230.
Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Cingel, Kapanen, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Novokuzněck: Sorokin (na nájezdy Ložkin) - Arzamascev, Martynov, Kapotov, Mäntylä, Kamalov, Kuklev, Kanarskij, Skutar - Žafjarov, Galimov, Achmetov - Lapenkov, McLean, Valujskij - Veličkin, Jemelin, Garejev - Mitrjakov, Kurepanov, Vyglazov. Trenér: German Titov.
Další zápasy KHL:
CSKA Moskva - Chabarovsk 3:0
Jaroslavl - Viťaz Podolsk 1:0
Atlant Mytišči - Nižnij Novgorod 4:5
Petrohrad - Kazaň 3:1
Dinamo Riga - Vladivostok 2:5
Slovan Bratislava - Novosibirsk 2:1 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Vondrka).

Reklama

Související témata: