Hlavní obsah

Minsk - Petrohrad 2:3 Červenka rozhodl o výhře Petrohradu, trefili se i Kovář a Kašpar

Moskva
Aktualizováno

Útočník Roman Červenka rozhodl gólem o vítězství Petrohradu 3:2 v utkání Kontinentální hokejové ligy nad Dinamem Minsk. Lukáš Kašpar pomohl Doněcku gólem k výhře 3:0 nad Jaroslavlí a trefil se i Jan Kovář z Magnitogorsku, jehož tým však už další branku nepřidal a s Vladivostokem prohrál 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka

Článek

Poslední tým Západní konference Minsk mohl proti druhému nejlepšímu celku KHL poslat do vedení Zbyněk Irgl, ale v desáté minutě neproměnil trestné střílení. Červenka, který se trefil i v minulém duelu se Spartakem Moskva, rozhodl přesilovkovou dorážkou ve 48. minutě.

Kašpar podpořil vítězství Doněcku nad Jaroslavlí gólem na 2:0, když byl na konci parádní přesilovkové souhry Robitailla s Fedotěnkem a poslal puk snadno do prázdné branky. Ukrajinský celek v tabulce Západní konference díky lepšímu skóre vystřídal na třetím místě pražského Lva.

Nejlepší nahrávač soutěže Kovář zdramatizoval koncovku duelu s Vladivostokem deset minut před koncem snížením na 1:2, druhou porážku tímto rozdílem v řadě ale lídr Východní konference již odvrátit nestačil.

Moskevský Spartak prohrál šestnáctý duel za sebou a znovu natáhl nejdelší černou sérii v historii soutěže. Proti Atlantu Mytišči přišel o vedení pět minut před koncem a prohrál 3:4 po nájezdech.

Postup do play off si i bez boje díky ztrátám pronásledovatelů zajistily Záhřeb a CSKA Moskva.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Čeljabinsk 3:4
Vladivostok - Magnitogorsk 2:1 (za hosty Kovář 1+0)
Novokuzněck - Nižněkamsk 3:2
Novosibirsk - Ufa 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Hrabal 0+1)
Spartak Moskva - Atlant Mytišči 3:4 po sam. nájezdech
Dinamo Minsk - Petrohrad 2:3 (za hosty Červenka 1+0).
Doněck - Jaroslavl 3:0 (Kašpar 1+0)
Záhřeb - Čerepovec 1:2 po sam. nájezdech

Reklama

Související témata: