Hlavní obsah

Sekáč se až v osmnáctém zápase play off dočkal gólu. Děsně se mi ulevilo, přiznal útočník Lva

Praha

V 85. vteřině otevřel domácí Jiří Sekáč účet třetího finálového duelu hokejistů Lva s Magnitogorskem. Na gól čekal reprezentační útočník celé letošní play off KHL, takže z něj měl velikou radost a nakonec před nejvyšší návštěvou v historii soutěže (16 435 diváků) slavil i druhou výhru pražského celku v sérii o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Lva Praha (zleva): Ryan O'Byrne, Ondřej Němec a Jiří Sekáč oslavují gól během utkání finále play off KHL proti Magnitogorsku.

Článek

Hodně se vám po vaší brance ulevilo?

O tom nepochybujte, vždyť to byl pro mne už osmnáctý zápas bez gólu. Začal jsem si potom hodně věřit a škoda, že mě nevyšla druhá velká šance v zápase. Mäenpää mně to dal skvěle do jízdy, snažil jsem se o kličku, ale bohužel jsem neprotlačil puk za gólmana.

Když Magnitogorsk 78 sekund před koncem podruhé vyrovnal, neztrácel jste víru ve vítězství?

Když inkasujete v takovém zápase takhle těsně před koncem, zbývá malinká šance, aby se ještě něco s výsledkem stalo. Měl jsem už myšlenky na prodloužení, kluci to ale na ledě skvěle udělali a brankou 24 vteřin před koncem jsme zasadili Magnitce pořádnou ránu.

Cítíte, že by tohle mohl být třeba zlom série?

Je hodně důležité, že jsme zase odskočili a máme zápas navrch. Soupeř ale ukazuje velkou sílu, hlavně Kovář s Mozjakinem a Zaripovem jsou každé střídání děsně nebezpeční, my však odehráli výborné utkání. Udrželi jsme kázeň, měli drajv a zvládli vše bez výraznějších chyb. Bylo by špatné nosit hlavu nahoře, ale už jim nesmíme dát čuchnout.

Co jste říkal atmosféře v hale?

Kulisa byla super, přes šestnáct lidí nás hnalo dopředu a ještě se snažili udělat bílé peklo. Cítil jsem z hlediště překvapivou sounáležitost s klubem, když všichni uposlechli prosby, aby si navlékli speciální trička a mohutně fandili. Skvělý zápas, před diváky smekám.

Kdo letos vybojuje Gagarinův pohár?
Lev Praha
82,5 %
Metallurg Magnitogorsk
17,5 %
Celkem hlasovalo 37026 čtenářů.

Reklama

Související témata: