Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Magnitogorsk 1:2 SNDuel bratrů Kovářových v KHL opět vyzněl lépe pro Janův tým

Moskva
Aktualizováno

Bratrský souboj Jakuba a Jana Kovářových v Kontinentální hokejové lize vyzněl stejně jako všechny tři předchozí v této sezóně lépe pro útočníka Magnitogorsku Jana. Jeho Metallurg zvítězil na ledě Jekatěrinburgu 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář v dresu české reprezentace.

Článek

Jakub Kovář v brance Avtomobilistu nicméně dlouho držel naděje domácích na tříbodový zisk a jeho neprůstřelnost ukončil až na konci 56. minuty vyrovnávacím gólem Jaroslav Chabarov.

V základní hrací době zneškodnil Jakub Kovář 35 z 36 střel, v prodloužení další dvě, ale v nájezdech jej pokořil hned v první sérii Danis Zaripov a ve třetí zpečetil čtvrtou výhru Magnitogorsku za sebou Tim Stapleton.

Jekatěrinburg získal ve vzájemných zápasech v této sezóně druhý bod, vedle listopadové porážky 4:5 v prodloužení prohrál zbývající duely 0:3 a 1:4. Patří mu ve Východní konferenci poslední postupové, osmé místo, Magnitogorsk je třetí.

Útočník Jiří Novotný si připsal asistenci u jediného gólu zápasu mezi Jaroslavlí a Čeljabinskem. Jeho autor Sergej Plotnikov trefou 17 sekund před vypršením normální hrací doby ukončil šest zápasů trvající vítěznou sérii soupeře. Obránce Ondřej Němec si rovněž připsal asistenci u vítězného gólu při výhře nejlepšího týmu ligy CSKA Moskva 3:0 nad Dinamem Riga.

Gólově se v bohatém programu prosadil jen další bek Jiří Hunkes z Togliatti, který otevřel skóre na ledě Dynama Moskva. Hosté zvítězili 2:1 a po třetí výhře za sebou jsou už jen o čtyři body za Jekatěrinburgem.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Novosibirsk 2:5
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 1:2 po sam. nájezdech
Čerepovec - Jokerit Helsinky 2:1
HK Soči - Nižněkamsk 2:3 po sam. nájezdech
Jaroslavl - Čeljabinsk 1:0 (Novotný 0+1)
Nižnij Novgorod - Petrohrad 0:1 po sam. nájezdech
CSKA Moskva - Dinamo Riga 3:0 (Němec 0+1)
Dynamo Moskva - Lada Togliatti 1:2 (za hosty Hunkes 1+0)
Viťaz Podolsk - Chanty-Mansijsk 3:4 v prodl. (za hosty Kašpar 0+1)
Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:6 (Netík 0+1 - Krajíček 1+1)
Záhřeb - Atlant Mytišči 2:3

Reklama