Hlavní obsah

Šílené, jenom přežíváme, zní z kabiny Slovanu. Topí se i Záhřeb, hrál se sedmi útočníky

Praha

Sezónu v Kontinentální lize dohrávají už jen z povinnosti, přesto mají hokejisté Slovanu Bratislava obavy, aby poslední tři zápasy základní části zvládli se ctí a neopakovala se tak týden stará blamáž, kdy na ledě CSKA Moskva utrpěli debakl 0:12, historicky největší prohru v dějinách soutěže. Slovan po výprodeji kádru jen s obtížemi lepí sestavu, stejné, ne-li ještě větší problémy však má i chorvatský Medveščak Záhřeb.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Slovanu Bratislava vyjíždějí na led k utkání proti domácímu CSKA Moskva.

Článek

Medveščak nastoupil do úterního zápasu v Podolsku jen se čtrnácti hráči v poli, když měl kouč Doug Shedden k dispozici sedm beků a stejný počet útočníků. Přestože se na led dostávaly jen dvě kompletní útočné formace, dokázal chorvatský celek s domácími dlouho držet krok a o jeho prohře 1:3 rozhodly až dva inkasované góly v závěrečné třetině.

„Na předzápasové soupisce jsme sice měli patnáct hráčů, ale reálně jich na ledě bylo jen čtrnáct. Mohu být spokojený s tím, co kluci odvedli. Máme před sebou poslední domácí duely sezóny a nastoupí v nich všichni, co budou moct," přiznává trenér Shedden.

Medveščak se stejně jako Slovan potýká s obrovskými finančními problémy a jeho účast v nadcházejícím ročníku KHL je nepravděpodobná. „Jestli bude Medveščak hrát KHL i v příští sezóně? Jestli budu trenérem tohoto týmu? Všechno je otázkou diskuze a na rozhodnutí se pořád čeká," nedokáže Shedden v současnosti na tyto otázky odpovědět.

Hlavně nedostat výprask jako na CSKA

Mnohem pravděpodobněji se rýsuje mezinárodní soutěž EBEL, o které uvažuje i bratislavský Slovan. Ten se ale nyní soustřeďuje výhradně na své poslední tři domácí zápasy sezóny s lotyšskou Rigou, ruským Petrohradem a finskými Helsinkami.

A cíl je jasný! Hlavně nezopakovat propadák z CSKA Moskva. „Popravdě řečeno, budeme se snažit, abychom v domácím prostředí nedostali takový výprask jako na CSKA, po kterém si z nás dělají srandu. Jenom přežíváme, tak musíme přežít i ty poslední tři zápasy. Ale není to naše chyba, když prostě nejsou hráči, je to skutečně těžké," připomíná útočník Ladislav Nagy, nejproduktivnější hráč Slovanu v sezóně, výprodej, který vedení klubu spustilo v momentě, když Bratislavané ztratili reálnou šanci na boje o Gagarinův pohár.

I Nagy, mistr světa z Göteborgu v roce 2002, měl zaječí úmysly. Zájem o něj měla mužstva ze Švédska a Finska, Slovan jej ale odmítl pustit. A tak pětatřicetiletý útočník nyní hraje skoro ke třiceti minutám za zápas. Jiní hráči prostě nejsou...

Kouč Slovanu: Takhle to nemůže fungovat!

„V KHL se ale nedá nastupovat se třemi formacemi. Jenže za nás ale nemá kdo hrát. Je třeba se zeptat vedení, oni vám řeknou, jak to tu funguje celý rok," říká Nagy před středečním duelem s Rigou, k němuž má Slovan k dispozici dva brankáře, jen pětt obránců a dvanáct útočníků.

Z nastalého průvanu v kádru je nešťastný i finský kouč Slovanu Petri Matikainen. „Nedostali jsme žádné informace, co se děje. Je to šílené, takhle to nemůže fungovat. Opravdu nevím, co bude dále, komunikace s managementem neexistuje."

I on si ze všeho nejvíc přeje, aby poslední tři zápasy už byly za ním...

Reklama

Související témata: