Hlavní obsah

Slovák Laco ohromil KHL parádním zákrokem, Astana tak dál trápí favorizovaný Omsk

Má velký podíl na tom, že Barys Astana trápí v osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy favorizovaný Omsk. Slovenský brankář Ján Laco v průběhu série dvakrát udržel čisté konto, naposledy se blýskl v neděli, když k výhře 4:1 a srovnání série na 3:3 na zápasy pomohl šestadvaceti úspěšnými zákroky. A zvlášť ten z poloviny třetí třetiny byl opravdu parádní.

Parádní zákrok hokejkou gólmana Astany Jána Laca

 
Článek

Omsk v té chvíli prohrával 1:2 a svého soupeře z Kazachstánu tlačil. Obrovskou příležitost ke srovnání měl Anton Kurjanov, na něhož zívala odkrytá branka. Laco ale na poslední chvíli natáhl svou hůl a takřka jistému gólu zabránil.

Brankářská jednička slovenské reprezentace na posledním světovém šampionátu v Minsku tím jenom potvrdila, v jak skvělé formě se během play off KHL nachází. Úspěšnost zákroků má takřka 95 procent, průměr obdržených gólů na zápas si drží pod 1,7.

V úterním rozhodujícím sedmém zápase v Omsku na něj bude Barys znovu hodně spoléhat. Avangard se znovu bude muset obejít bez českého útočníka Vladimíra Sobotky, který je s blíže nespecifikovaným zraněním mimo hru zhruba na dva týdny.

Reklama

Související témata: