Hlavní obsah

Litvínov opouští strůjce mistrovského titulu. Brankář Francouz jde do KHL

Litvínov
Aktualizováno

Brankář Pavel Francouz, který byl v letošní sezóně ústřední postavou litvínovských hokejistů v cestě za premiérovým extraligovým titulem, podle očekávání odchází do Kontinentální ligy. Čtyřiadvacetiletý gólman podepsal tříletou smlouvu s Traktorem Čeljabinsk. O transferu informoval hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Pavel Francouz přestupuje z Litvínova do Čeljabinsku.

Článek

"Jednání byla velmi přímočará a seriózní. Traktor je ambiciózní tým, kde bude mít Pavel garantovanou pozici jedničky. Má pomoci naplnit ambice postupu do play off," uvedl Spálenka.

Francouz patřil mezi klíčové hráče Litvínova. Čtyřiadvacetiletý plzeňský odchovanec ovládl brankářské statistiky v základní části i v play off, kde měl jasně nejvyšší úspěšnost zákroků 95,30 procenta, nejnižší průměr obdržené branky na zápas (1,38) a čtyřikrát udržel čisté konto.

Za Litvínov chytal tři sezóny, v nejvyšší soutěži působil také v mateřské Plzni a v Třinci.

Navzdory výborné sezóně se kvůli velké konkurenci nedostal do nominace na domácí mistrovství světa.

Dres Čeljabinsku v uplynulém ročníku KHL oblékali čeští útočníci Jan Bulis a Martin Růžička. V základní části skončil Traktor sedmý ve Východní konferenci, v play off vypadl v prvním kole s Novosibirskem.

Reklama

Související témata: