Hlavní obsah

Václav Sýkora byl potvrzen do role hlavního kouče Čerepovce

Čerepovec

Český hokejový trenér Václav Sýkora bude koučovat v Kontinentální lize Čerepovec. Potvrdil tak dohodu, o které se mluvilo od konce března. V Severstalu působil dvaašedesátiletý Sýkora v minulé sezóně od listopadu jako konzultant. Naposledy stál v ročníku 2013/14 na lavičce Lva Praha také v KHL, kde byl nejdříve hlavním koučem a pak se přesunul do role asistenta Fina Kariho Jalonena.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hokejový trenér Václav Sýkora před ostravskou ČEZ Aréna.

Článek

Dosavadní hlavní kouč Severstalu Igor Petrov bude Sýkorovým asistentem. Dalším se stal Dmitrij Juškevič, bývalý obránce, který za Čerepovec také hrál. V realizačním týmu Čerepovce zůstává český trenér brankářů Rostislav Haas, s kterým už Sýkora spolupracoval ve Lvu Praha. Smlouvu na nadcházející sezonu má v Severstalu gólman Jakub Štěpánek.

"Václav Sýkora je český odborník, který má za sebou úspěšná působení v Česku, Finsku a Kontinentální lize. V minulé sezoně byl do klubu přizván jako konzultant a ukázalo se to jako dobrý krok. Klub se výrazně zlepšil v zápasech i v tabulce a do konce bojoval o účast v play off," řekl prezident Čerepovce Sergej Toropov klubovému webu.

Čerepovec skončil v minulé sezoně Kontinentální ligy na desátém místě v Západní konferenci a za postupem do play off zaostal o tři body. "Věřím, že jeho znalosti a zkušenosti na pozici hlavního kouče přinesou klubu úspěch. Teď s kompletním trenérským týmem budeme aktivně pracovat na složení kádru na nadcházející sezonu. Probíhají jednání s řadou hráčů, kteří by měli pozvednout naši hru," doplnil Toropov.

Sýkora trénoval v tuzemsku Kladno, Spartu, Litvínov, Znojmo, Pardubice i tehdy prvoligový Chomutov. Ve Finsku má za sebou angažmá v klubech SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma a Ilves Tampere. V KHL vedl také v sezóně 2010/11 Petrohrad a ve Lvu Praha nahradil na začátku listopadu 2012 Josefa Jandače.

Reklama

Související témata: