Hlavní obsah

Jsme jako na houpačce, říkal Jan Kovář po výhře nad Slovanem

Bratislava

Metalurg Magnitogorsk přijel v neděli na led Slovanu Bratislava v roli velkého favorita. Výsledek 5:2 ve prospěch Magnitogorsku naznačuje, že průběh utkání tomu nasvědčoval. Jenže ani po vedení 2:0 neměli hráči Metalurgu vyhráno, domácí ve třetí třetině srovnali a zle zatápěli obraně ruského klubu. Pak ale přišla nešťastná vlastní branka Tomáše Starosty a Slovan se sesypal. V závěrečných minutách dostal ještě další dvě branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

K překvapení všech přítomných na stadiónu se však v utkání vůbec neprosadil hvězdný útok Zaripov - Kovář - Mozjakin. „Spokojený rozhodně nejsem. Domnívám se, že to byl jeden z nejhorších zápasů, co jsem za Magnitogorsk odehrál," přiznal sebekriticky český útočník Jan Kovář v pozápasovém rozhovoru pro Sport.cz. „Začali jsme přitom dobře a hned první střídání jsem nastřelil tyčku. Nějak nám to ale teď nejede a je dobře, že za nás zaskakují ostatní kluci," uvedl Kovář.

První dvě třetiny šlo přitom vše podle plánu. Slovan inkasoval první branku dokonce při vlastní přesilovce a ve druhé třetině využila Magnitka oslabení soupeře. „První dvě třetiny jsme hráli to, co jsme chtěli a Slovan jsme tak nějak k ničemu nepouštěli," hodnotil utkání Kovář.

Ve třetí třetině však málem došlo k nečekanému obratu a favorit se pořádně zapotil. „Po chybě jsme dostali gól, Slovan to nakoplo a začal mít víc ze hry. Přidal i druhou branku. Naštěstí to pak spadlo i nám. Ta koncovka utkání nám vyšla a přidali jsme další góly, až mi bylo trochu líto domácího gólmana. Výsledek vypadá mnohem lépe, než vyznělo samotné utkání," dodal útočník vítěze Gagarinova poháru ze sezóny 2013/2014, který ve finále porazil HC Lev Praha.

Po vítězství v Bratislavě se Magnitogorsk vyšvihl ze sedmého na čtvrté místo tabulky Východní konference KHL. „Jsme tak trochu na houpačce. Jeden zápas vyhrajeme, další prohrajeme. Chtělo by to udělat nějakou sérii a víc bodovat," řekl Kovář. „Teď končíme trip a doma hrajeme opět proti Slovanu a Medveščaku Záhřeb," dodal český útočník.

Kovář je připraven reprezentovat Českou republiku na listopadovém turnaji Karjala Cup 2015. „Pokud dostanu pozvánku, tak určitě rád pojedu," potvrdil.

Reklama

Související témata: