Hlavní obsah

Konec si rozmyslel kvůli vítěznému potlesku. Višňovský kývnul Slovanu Bratislava

Bratislava

Po ukončení působení v kanadsko-americké NHL bude slovenský obránce Ľubomír Višňovský (39) pokračovat v kariéře v domovském Slovanu Bratislava v Kontinentální lize. Hráč to oznámil na úterní tiskové konferenci v Bratislavě.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský v dresu New Yorku Islanders.

Článek

V minulosti Višňovský odehrál za Slovan osm sezón, naposledy ve výlukovém ročníku 2012/2013. Zkušený obránce připustil, že po odchodu z NHL a po potížích s páteří zvažoval ukončení kariéry. „První myšlenka byla, že oznámím konec. Sedli jsme si s generálním manažerem Slovanu Marošem Krajčim a zjistil jsem, že nechci skončit tímto způsobem. Chci ještě zažít s lidmi vítězný potlesk," uvedl.

Višňovský byl draftovaný v roce 2000 Los Angeles. V NHL hrál také za Edmonton, Anaheim a NY Islanders. Letos absolvoval předsezónní kemp v Chicagu, ale do mužstva se neprosadil.

Celkově odehrál v základní části NHL 883 utkání, v nichž nasbíral 495 bodů za 128 branek a 367 asistencí. Jeho bilance v paly off je 28 utkání a osm asistencí. Je účastníkem deseti mistrovství světa a čtyř olympiád. Je držitel kompletní sady medailí z mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články