Hlavní obsah

Omsk - Chabarovsk 3:0Furch neinkasoval a Sobotka s Eratem zařídili Omsku výhru

Moskva
Aktualizováno

Český brankář Dominik Furch neinkasoval a jeho spoluhráči Vladimír Sobotka a Martin Erat se svými góly podepsali pod vítězství Omsku v Kontinentální hokejové lize 3:0 nad Chabarovskem. Avangard zejména díky českým hokejistům ukončil sérii čtyř porážek, které všechny utrpěl na domácím ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch.

Článek

Erat po Sobotkově asistenci otevřel skóre už ve 4. minutě. Na svoji druhou trefu v soutěži po příchodu z NHL čekal jedenáct zápasů, ale opět byla vítězná. Na začátku října český útočník rozhodl zápas v Čerepovci (4:3).

Sobotka ve druhé třetině uzavřel výsledek a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce týmu. Přihrál mu Michal Kempný, který pro změnu vede v Avangardu kanadské bodování obránců.

Furch čelil pouze 15 střelám, které mířily mezi tyče, jeho spoluhráči si přitom připsali jen o tři pokusy víc.

Jeden z nejlepších zápasů v sezóně odehrál útočník Radek Smoleňák, jenž se podílel na všech gólech Záhřebu při vítězství 4:2 nad Čerepovcem. Účastník letošního mistrovství světa dva góly vstřelil a na dva nahrál. Všechny čtyři branky inkasoval během prvních dvou třetin Jakub Štěpánek, jehož do třetí části nahradil Sergej Magarilov.

Sérii pěti porážek ukončil Slovan Bratislava, jenž po nájezdech porazil 3:2 nejlepší tým soutěže CSKA Moskva. Svěřenci trenéra Miloše Říhy přitom dlouho sahali i po tříbodovém vítězství, o které přišli v posledních dvou minutách řádné hrací doby. Zasloužil se o to Dmitrij Kugryšev, jenž v čase 58:20 snížil na 1:2 a osm sekund před třetí sirénou vyrovnal. Jeden z gólů Slovanu v nájezdech vstřelil Lukáš Kašpar.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Chabarovsk 3:0 (Sobotka 1+1, Erat 1+0, Kempný 0+1, Furch čisté konto)
Barys Astana - Vladivostok 4:3
Jekatěrinburg - Jokerit Helsinky 3:4 po sam. nájezdech
Chanty-Mansijsk - Dinamo Riga 2:1
Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 1:2
Nižnij Novgorod - Viťaz Podolsk 3:1 (za hosty Horák 1+0)
Slovan Bratislava - CSKA Moskva 3:2 po sam. nájezdech
Záhřeb - Čerepovec 4:2 (Smoleňák 2+2, Mertl 0+1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články