Hlavní obsah

Čínský klub se zapsal do dějin KHL. Ovšem rekordem, o který nikdo nestojí

Šanghaj/Praha

Do Kontinentální ligy vstoupili jako vůbec první hokejový klub z Číny teprve v této sezóně, přesto se už Rudá hvězda Kunlun stačila zapsat do historických tabulek nadnárodní soutěže. Jenže jde o rekord, který by mužstvo z nejlidnatější země radši ani nemělo.

Foto: Profimedia.cz

Eetu Pöysti, finský útočník ve službách Kunlunu.

Článek

Kunlun sice má hrát své domácí zápasy v hlavním městě Číny Pekingu, jenže tamější aréna LeSports Center s kapacitou pro čtrnáct tisíc fanoušků má nabitý program, a tak nováček KHL musí až do konce října hostit své protivníky ve více než tisíc kilometrů vzdálené Šanghaji.

Feiyang Ice Skating Center pojme 5500 diváků, na nedělní utkání s Togliatti jich ale dorazilo jen 1734. Úterní souboj s Nižněkamskem, který Kunlun vyhrál 2:1, ale nabídlo ještě smutnější pohled na tribuny.

Pouhých 550 přítomných fanoušků vytvořilo nejnižší návštěvu v historii KHL. Rekord až dosud držel moskevský Spartak, jehož zápas s Dinamem Minsk v říjnu roku 2010 sledovalo 800 diváků.

Rudá Hvězda, za kterou nastupují i dva slovenští útočníci se zkušenostmi z české extraligy Martin Bakoš a Tomáš Marcinko, si ale v sezóně nevede špatně. Ze sedmi odehraných utkání si připsala čtyři výhry a v tabulce Východní konference se nachází mimo postupové příčky do play off hlavně kvůli tomu, že má odehráno podstatně méně zápasů než její konkurenti.

Reklama

Související témata: