Hlavní obsah

Záhřeb - Čerepovec 7:3Mertl vyhnal v Kováře z branky, hattrickem pomohl k výhře Záhřebu

Moskva
Aktualizováno

Hokejový útočník Tomáš Mertl prvním hattrickem v KHL pomohl k výhře Medveščaku Záhřeb 7:3 nad Čerepovcem. Svým druhým gólem vyhnal z branky Severstalu bývalého spoluhráče z Českých Budějovic Jakuba Kováře.

Článek

Třicetiletý Mertl měl až do dneška na kontě v sezoně pouze jeden gól. Další přidal ve 14. minutě a vyrovnal na 1:1. Znovu se českobudějovický odchovanec prosadil ve 25. minutě v přesilovce a po jeho zvýšení na 4:2 opustil branku hostů Kovář, jehož nahradil Roman Smirjagin.

Brankářské dvojce Čerepovce se nevedlo o moc lépe. Smirjagin inkasoval ještě třikrát, naposledy ve 45. minutě, kdy Mertl dovršil hattrick. Debakl Severstalu kosmeticky zmírnil na 3:7 Vojtěch Polák.

Obránce Jan Kolář potvrdil svou střeleckou formu dalším gólem, kterým pomohl Chabarovsku k vítězství nad Soči 3:2. Český hráč vyrovnal v 48. minutě v přesilovce na 2:2. V posledních čtyřech zápasech se Kolář trefil třikrát a Chabarovsku jeho branky vždy přispěly k vítězství.

V dosavadních 20 zápasech nasbíral Kolář pět kanadských bodů a všechny za gól. S pěti zásahy se dělí o první místo v týmové tabulce střelců Chabarovsku. K výhře nad Soči přispěl i útočník Tomáš Zohorna, který asistoval u první branky Amuru.

Střelecky se prosadil také jiný český obránce v soutěži Adam Polášek z Novosibirsku, jenž druhým gólem v sezoně poslal v přesilovce v 56. minutě do prodloužení domácí duel proti Novokuzněcku. Dva body za výhru 3:2, kterou ukončil sérii čtyř porážek, zajistil Sibiru v třetí nastavené minutě Sergej Šumakov. Český gólman Alexander Salák si v brance vítězného týmu připsal 23 zákroků.

Mezi střelce se zapsal i Lukáš Radil, který však v 53. minutě už jen zmírnil porážku Spartaku Moskva na ledě Vladivostoku na konečných 3:6. Právě český útočník nechtěně pomohl domácím v poslední třetině do čtyřgólového trháku, když se nechal po faulech dvakrát vyloučit a hráči Admiralu obě početní výhody využili.

Kontinentální hokejová liga
Chabarovsk - HK Soči 3:2 (za domácí Kolář 1+0, T. Zohorna 0+1), Vladivostok - Spartak Moskva 6:3 (za hosty Radil 1+0),
Kunlun Red Star - Nižnij Novgorod 2:4
Novosibirsk - Novokuzněck 3:2 v prodl. (za domácí Polášek 1+0)
Ufa - Čeljabinsk 2:1 (za hosty Birner 0+1)
Petrohrad - Jokerit Helsinky 6:0
Dinamo Minsk - Dynamo Moskva 2:0 (Krajíček 0+1)
Záhřeb - Čerepovec 7:3 (Mertl 3+0 - Polák 1+0)

Reklama