Hlavní obsah

Útočník Kopecký se upsal Slovanu, ten získal z Pardubic i obránce Nováka

Bratislava

Slovenský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) získal dvojnásobného držitele Stanley Cupu útočníka Tomáše Kopeckého (34), který v uplynulé sezóně hrál v Třinci. Ve středu to uvedl portál čas.sk s tím, že Kopecký má zatím měsíční zkušební smlouvu. Do Slovanu se vrací i český obránce Filip Novák. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 v klubu působil i na začátku minulé sezóny. V říjnu ale přestoupil do Čeljabinsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kopecký (vpravo) ještě v dresu Třince v souboji s útočníkem Richardem Jarůškem, tehdy ještě ve službách Mladé Boleslavi.

Článek

Slovan měl o Kopeckého zájem už dříve, ale zkušený útočník to po odchodu z Třince zkoušel ve slovenské lize v Dukle Trenčín. K prvnímu utkání za Slovan by měl nastoupit 15. listopadu doma proti Jokeritu Helsinky. Bratislavské mužstvo se potýká s rozsáhlou marodkou a Kopecký by měl zvýšit produktivitu týmu.

Kopecký získal Stanley Cup s Detroitem a s Chicagem. Poté hrál několik sezón za Floridu. V NHL odehrál celkem 578 utkání s bilancí 68 branek a 106 asistencí. V play off přidal 37 startů (5+3). Kapitolu v NHL už nyní považuje za uzavřenou.

Novák v Traktoru v létě skončil a v tomto ročníku krátce vypomáhal Pardubicím, se kterými měl smlouvu na měsíc. "Na jednu stranu mě odchod mrzí, moc se mi zde líbilo. Ale držím se cíle, že chci ještě dva roky působit v zahraničí a až poté se vrátit. Děkuji Pardubicím, že mě oslovily a že jsem mohl za Dynamo hrát. Uvidíme, co bude, až se budu chtít vrátit do Česka natrvalo," uvedl Novák pro web Dynama.

V extralize odehrál odchovanec Českých Budějovic devět zápasů, ve kterých si připsal tři kanadské body za gól a dvě asistence. "I když to možná není výsledkově úplně tak patrné, tým se zvedá. Když jsem přišel, tak jsme nehráli tak přímočarý hokej jako v posledních utkáních. Tým hraje pod vedením Pavla Rohlíka moderní systém a určitě půjde nahoru, chce to jen trpělivost," dodal Novák, jenž opouští Pardubice ve chvíli, kdy jsou v tabulce předposlední.

Ve Slovanu Bratislava, který jeho příchod ještě oficiálně nepotvrdil, se potká s krajany Tomášem Kubalíkem, Václavem Nedorostem, Radkem Smoleňákem, Jakubem Valským, Lukášem Vopelkou a Tomášem Kundrátkem. Tým vede český kouč Miloš Říha.

Reklama