Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Omsk 2:3 PPSobotka pomohl v KHL k výhře Omsku utajeným gólem

Moskva
Aktualizováno

Vladimír Sobotka vstřelil v Kontinentální hokejové lize "utajený" gól, který rozhodčí uznali až na výzvu kolegy od videa. Omsku jím český reprezentant pomohl k vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Chanty-Mansijsku, na rozhodující akci v 63. minutě se navíc podílel přihrávkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku hokejové reprezentace - archivní snímek.

Článek

Sobotka v 32. minutě překonal domácího gólmana Bojaršinova střelou zápěstím, ale kotouč se z branky odrazil tak rychle, že všichni aktéři podlehli dojmu, že český útočník trefil horní tyč. Hrálo se proto dobrou půlminutu dál, až pak sudí na výzvu videorozhodčího hru přerušili a gól na 2:2 uznali. Sobotka se prosadil podeváté v sezoně, předtím naposledy skóroval 13. ledna.

Nerozhodný stav se pak změnil až v prodloužení, kdy již jistý vítěz Černyševovy divize využil přesilovou hru a radoval se z teprve druhé výhry z posledních sedmi zápasů. Dominik Furch si v brance Avangardu připsal 34 zákroků.

Dvakrát se při výhře Podolsku 5:3 nad Kunlunem trefil druhý nejlepší český střelec v lize Roman Horák a v sezoně má na kontě už 16 zásahů. Jeho spoluhráč Jakub Jeřábek zakončil zápas s dvěma body za přihrávky.

Petrohrad doma podlehl 2:4 Spartaku Moskva, za který jednou skóroval Lukáš Radil. Český útočník potvrdil střeleckou formu z reprezentačního dresu, v němž dal v minulém týdnu tři góly a byl nejlepším střelcem Švédských her. Petrohrad se Spartakem prohrál poprvé od listopadu 2012 a přišel o první místo v Západní konferenci, na kterém ho vystřídal CSKA Moskva.

Jekatěrinburg vyhrál nad Novokuzněckem vysoko 7:2, Petr Koukal přihrál na vítěznou branku.

Bratislavský Slovan zvítězil v duelu již vyřazených týmů nad Záhřebem 5:4 v prodloužení, český obránce Tomáš Kundrátek přidal k rozhodujícímu gólu ještě jednu finální přihrávku. V zápise jako domácí figuroval Záhřeb, ale hrálo se v Bratislavě. Chorvatský tým neměl k dispozici arénu.

Kontinentální hokejová liga:
Astana - Novosibirsk 2:1 v prodl.
Chanty-Mansijsk - Omsk 2:3 v prodl. (za hosty Sobotka 1+1)
Jekatěrinburg - Novokuzněck 7:2 (za domácí Koukal 0+1)
Ufa - Kazaň 3:1
Čerepovec - Nižnij Novgorod 2:3 v prodl. (za domácí V. Polák 0+1)
CSKA Moskva - Soči 4:3,
Minsk - Togliatti 8:3,
Dynamo Moskva - Chabarovsk 3:2,
Jokerit Helsinky - Nižněkamsk 3:2 v prodl.,
Petrohrad - Spartak Moskva 2:4 (za hosty Radil 1+0),
Viťaz Podolsk - Kunlun 5:3 (za domácí Horák 2+0, Jeřábek 0+2),
Záhřeb - Slovan Bratislava 4:5 v prodl. (za hosty Kundrátek 1+1).

Reklama

Související témata: