Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Novosibirsk 3:2 PPPolášek pálil v přesilovkách, dal dva góly. Jeho Novosibirsk ale v KHL prohrál

Moskva
Aktualizováno

Obránce Adam Polášek se dvakrát trefil vw čtvrtečním duelu Kontinentální hokejové ligy, ale Novosibirsk podlehl 2:3 v prodloužení v Chanty Mansijsku. V dresu Jekatěrinburgu skóroval útočník Petr Koukal, ani on však svému týmu vítězství nepřinesl a Avtomobilist po porážce 2:3 po nájezdech s Omskem přišel o šanci na postup do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce české reprezentace Adam Polášek hraje v KHL za Novosibirsk

Článek

Pětadvacetiletý Polášek, jenž dosud v premiérové sezóně v KHL skóroval čtyřikrát, dnes zaznamenal oba góly v 6. a 58. minutě tvrdými střelami "z první" v přesilovkách. Svou druhou brankou bývalý sparťanský obránce poslal zápas do prodloužení, v němž také druhým gólem v utkání rozhodl domácí Andrej Alexejev.

Zatímco Novosibirsk si navzdory porážce ve vyrovnané tabulce Východní konferenci udržel naději na play off, Jekatěrinburg ji definitivně ztratil. Utkání v Omsku měl přitom výborně rozehrané. Poté, co byl už po 81 sekundách vyloučen domácí Ilja Zubov za naražení na hrazení na pět minut a do konce utkání, využili hosté dlouho přesilovku díky Koukalovi a Alexeji Vasilevskému.

Po druhém gólu ve 4. minutě stáhli trenéři Omsku z branky Denise Kostina a poslali na led jedničku Dominika Furcha. Český gólman už v dalším průběhu neinkasoval a měl tak podíl na obratu. Domácí si brankami v druhé a třetí třetině vynutili prodloužení, v němž rozhodčí po konzultaci s videem neuznali gól útočníkovi Avangardu Vladimíru Sobotkovi. Dva dny poté, co českému centrovi v utkání s Chanty-Mansijskem arbitři gól až díky videu přiřkli, přišel Sobotka o vítěznou trefu kvůli předchozímu kontaktu s brankářem.

V rozstřelu Sobotka při dvou pokusech neuspěl, svůj jediný nájezd neproměnil ani Koukal. Rozhodl autor dvou úspěšných nájezdů Nikolaj Lemťugov.

Kontinentální hokejová liga:
Barys Astana - Novokuzněck 2:3 v prodl.,
Chanty-Mansijsk - Novosibirsk 3:2 v prodl. (za hosty Polášek 2+0)
Jekatěrinburg - Omsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Koukal 1+0)
Čerepovec - Spartak Moskva 2:1 v prodl.
Jaroslavl - Kunlun Red Star 4:2 (za domácí Nakládal 0+1)
CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 4:2
Dinamo Minsk - Nižněkamsk 2:1 po sam. nájezdech
Dynamo Moskva - Vladivostok 2:1 v prodl.
Jokerit Helsinky - Kazaň 4:5
Petrohrad - HK Soči 6:2
Viťaz Podolsk - Chabarovsk 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Zohorna 0+1)
Dinamo Riga - Lada Togliatti 2:1 v prodl.

Reklama

Související témata: