Hlavní obsah

Čeljabinsk - Kazaň 1:2 PPStav série 0:3Francouz dostal gól v prodloužení, Čeljabinsk i potřetí prohrál

Moskva

Hokejisté Kazaně vedou v semifinále Kontinentální ligy nad Čeljabinskem 3:0 na zápasy. Po dvou domácích výhrách zvítězili Ak Bars na ledě Traktoru 2:1 v prodloužení a už ve čtvrtek mohou postoupit do boje o Gagarinův pohár. Pavel Francouz si v brance domácího týmu připsal 35 zákroků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Pavel Francouz.

Článek

Kazaň opět nastoupila bez nejproduktivnějšího českého hráče v play off Jiřího Sekáče, který podle webu KHL už do zbytku sezony kvůli zranění nezasáhne. Hosté měli i bez českého útočníka mohutnou převahu, v první třetině vyhráli na střely na branku 15:2 a celkově v utkání 37:16.

Francouz však odolával až do 26. minuty, kdy v oslabení nestačil na Svitovovu dorážku. Sedmnáct sekund před koncem druhé třetiny ale vyrovnal obránce Višněvskij.

Nejvýše nasazený celek Východní konference rozhodl zápas ve čtvrté nastavené minutě. Traktor sice přečkal soupeřovu přesilovku, ale těsně po jejím skončení vystřelil od modré čáry Tokranov a Francouz i kvůli zakrytému výhledu kapituloval. I třetí semifinálový zápas tak Kazaň vyhrála nejtěsnějším rozdílem.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 3. zápas:
Čeljabinsk - Kazaň 1:2 v prodl., stav série 0:3.

Reklama

Související témata: