Hlavní obsah

Budějovice v Lize mistrů napravily dojem, zničily Slovan Bratislava

PRAHA-tv

Hokejisté Českých Budějovic si v Evropě napravili pověst. Po výprasku 1:7 na ledě ruské Ufy porazili ve svém druhém vystoupení v Lize mistrů Slovan Bratislava 5:2 a po sedmi porážkách v domácí extralize se konečně dočkali vítězného zápasu. Na tři branky Jihočechů v duelu se slovenským mistrem přihrával Radek Duda, Ivan Huml jeden gól dal a na další přihrál.

Článek

Budějovice se musely obejít bez zraněných Vydareného a Gulaše a nastoupit nemohly ani nové posily Bílek s Jarešem, oba hráči totiž logicky nebyli před sezónou na soupisce pro Ligu mistrů. Přesto začali domácí výborně, už po 77 vteřinách otevřel skóre Michal Hudec. Duda vystřelil z pravé strany, brankář Hovi puk jen vyrazil a pro bývalého odchovance Slovanu už nebyl problém z dorážky skórovat.

V sedmé minutě mohlo být ještě radostněji, když Veselý vypíchl rozehrávku a jel sám na brankáře. Jenže Hovi vychytal jak jeho, tak i dojíždějícího Vaka. O chvíli později dostaly Budějovice na minutu a půl výhodu dvojnásobné přesilovky, ale Slovan se za vydatné pomoci Hoviho ubránil.

Finský gólman se krátce poté zaskvěl i při šanci Dudy z bezprostřední blízkosti. V patnácté minutě musel perfektní postřeh předvést i Roman Turek na druhé straně. Hujsa sice udělal šikovnou kličkou z obránce Tomana neškodného strašáka, ale mezi Turkovy betony puk nepropasíroval.

Hokejová Liga mistrů on-line na Sport.cz:
Č. Budějovice - Slovan Bratislavaon-line

Po dvou minutách druhé třetiny přidal druhou branku Budějovic Gřegořek, kterému před brankoviště naservíroval puk Radek Duda. Slovan odpověděl za dvě minuty po úspěšné teči Vaice a v 28. minutě mohli hosté dokonce vyrovnat. Uram ale v samostatném nájezdu trefil jen Turkovy betony. Naopak se znovu zablesko v brance "belasích", když se Huml v oslabení přesně trefil nad Hoviho rameno.

Stejně bleskově jako v předchozích dvou případech začali domácí i třetí třetinu. Už po 28 vteřinách vyslal Poživil do brejku Veselého a budějovický kapitán úspěšně zakončil blafák do bekhendu. V 47. minutě už to bylo o čtyři branky, gólu se dočkal i Roman Horák junior. Nabruslil si před Hoviho z levé strany a prostrčil mu puk mezi betony. V závěru už jen korigoval skóre Kukumberg.

HC Mountfield - Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. M. Hudec (Duda, Huml), 23. Gřegořek (Duda, Frolo), 30. Huml (Duda, Toman), 41. Veselý (Poživil), 47. R. Horák (Kuchejda) - 25. Vaic (Hujsa), 51. Kukumberg (Hujsa). Rozhodčí: Schütz, Jablukov (Něm.). Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
České Budějovice: Turek - Poživil, Toman, Mucha, Frolo, Gřegořek, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - Hřebejk, L. Květoň, Kotrla - R. Horák, Mertl, Kuchejda. Trenér: Ernest Bokroš.
Slovan Bratislava: Hovi - Pavlas, Hančák, Bohunický, M. Hruška, Devečka, Sersen, Petré - Uram, Kukumberg, Hujsa - Döme, Vaic, Lažo - Kropáč, Hreus, I. Baček - Gráčik, Liščák, Šiffalovič. Trenér: Zdeno Cíger.
Tabulka skupiny C:
1. Salavat Julajev Ufa110007:13
2. České Budějovice210006:93
3. Slovan Bratislava100002:50

Reklama

Související témata: