Hlavní obsah

Bednář: Nejdřív jsem si ho roztancoval a pak už to tam dával

CURYCH

Nebylo pochyb o tom, kdo si z hokejistů Slavie po zápase Ligy mistrů na ledě švýcarského Curychu zaslouží největší ovace. Jaroslav Bednář se celkem čtyřikrát rozjel v rozstřelu samostatných nájezdů proti finskému gólmanovi domácích Sulanderovi a pokaždé jej dokázal pokořit. Takovou stoprocentní bilanci ani pravidelný ostrostřelec sešívaných sám nepamatuje.

Článek

Pamatujete, kdy jste naposledy měl tak výbornou bilanci v nájezdech? 

Že bych dal čtyři nájezdy v řadě, to teda vůbec netuším... Ale jak jsem proměnil  první, tak jsem si pak už věřil na každý.

Byl jste si jistý, že na finální nájezdy pokaždé pojedete?

Věděl jsem, že tam půjdu. To je od toho zápasu v Liberci, kdy jsem nedal ani jeden nájezd... Teď se to najednou otočilo, dal jsem čtyři.

Věděl jste pokaždé, co uděláte?

Dopředu ne, pokaždé jsem čekal na první pohyb gólmana. Ale věděl jsem, že finský brankáři hodně "papaj", a když jsem si ho v prvním nájezdu roztancoval, tak jsem mu to už pak dával, kam se mi chtělo.

Začátek zápasu pro vás nebyl jednoduchý, domácí vás pořádně potrápili...

Pořádně na nás vlítli a pro nás to byl šok, protože jsme najednou nevěděli, jak na tomhle kluzišti hrát. Až od druhé třetiny jsme se dostali do hry. Ale nakonec jsme si to sami málem prohráli, když jsme nedokázali dotáhnout do konce ten závěr. Málem nás to stálo zápas.

Byly pro vás ty poslední dvě minuty hodně kruté?

Samozřejmě. Pořádně jsme se na vedení o dva góly nadřeli, Áda výborně zachytal, a my to pak najednou takhle poděláme. Nájezdy jsou vždycky o štěstí a to se nakonec přiklonilo k nám. Můžeme být rádi.

Myslíte už na postup do semifinále Ligy mistrů?

Musíme uhrát ještě jeden zápas. Když ten se povede, tak jsme tam. Takže já na to ještě nemyslím. Dokud to nebude hotové, tak v to nevěřím.

Reklama

Související témata: