Hlavní obsah

Lenerův Linköping by chtěl na LM zaútočit v příští sezóně

PRAHA

Hokejisté Linköpingu by ani v případě vítězství nad Curychem ze základní skupiny Ligy mistrů nepostoupili, mohli však otevřít cestu do semifinále pražské Slavii. Svěřenci Slavomíra Lenera ovšem se švýcarskými Lvy prohráli 3:4 a skončili ve skupině poslední bez bodu. Slavia tak o svůj postup bude muset bojovat s Curychem v domácím prostředí.

Článek

„Mužstvo si rozhodně nezasloužilo skončit bez bodu,“ nechal se pro oficiální stránky Ligy mistrů slyšet Lener, jehož týmu nepomohla ani vyrovnávací branka Jana Hlaváče na 2:2. Domácí se totiž v zápětí ujali vedení a na začátku třetí části zvýšili na 4:2. Korekce ze strany Linköpingu na prohře švédského celku nic nezměnila.

Lvi tak budou bojovat o postup na půdě českého mistra. „Ukázali jsme sílu a neměli bychom být podceňováni,“ uvedl obránce Curychu Severin Blindenbacher, jenž v evropské lize nastřádal tři kanadské body (2+1).

Mužstvo ze země tří korunek by rádo okusilo evropskou soutěž také v příštím roce. Cesta k ní vede přes vítězství základní části domácí ligy nebo celkový mistr. „Nyní se budeme soustředit na ligu, protože bychom rádi hráli Ligu mistrů také v příští sezóně,“ potvrdil Lener ambice Linköpingu, který po dvaadvaceti kolech vede s šestibodovým náskokem Elitserien s dvaačtyřiceti body.

Jistými postupujícími se po středečním kole staly týmy Espoo a Magnitogorsku. V současnosti druhý tým finské SM ligy Blues Espoo doma zdolal švýcarský Bern 2:1 a s devítí body vévodí skupině B. První místo ve skupině A potvrdil Magnitogorsk vítězstvím 3:1 nad Kärpätem Oulu a stejně jako Espoo a Ufa nepoznal hořkost porážky.

Reklama

Související témata: