Hlavní obsah

Slovenské vystřízlivění. Proti Němcům nám chyběla chuť vyhrát, vztekal se Cíger

Petrohrad

Slovenští hokejisté porazili Maďarsko i Francii a začali už v Petrohradě kout plány na čtvrtfinále, které hráli naposledy před čtyřmi lety. Jenže debakl 1:5 od Němců, nejtěžší v historii vzájemných zápasů, pro ně znamená vystřízlivění a návrat zpátky na tvrdou zem.

Foto: Pool, Reuters

Gólman Branislav Konrád inkasuje. Celkem Slováci dostali od Německa pět gólů.

Článek
Fotogalerie

„Absolutně jsme to nezvládli. Chyběla nám disciplína i chuť vyhrát. Němci hráli jako o život, my jsme jim nestačili silově, bruslením ani fyzicky. Jen jsme se zbavovali puku, nikdo nedokázal přejít soupeře v osobním souboji," kroutil hlavou zklamaný trenér Zdeno Cíger.

Slovensko po dobrém vstupu do utkání odpadlo fyzicky i psychicky. „Dali jsme sice první gól, pak jsme si ale asi mysleli, že všechno už půjde samo. Nevypracovali jsme si skoro žádnou šanci a takřka ze všech německých dostali gól," mrzelo obránce Andreje Sekeru. „Vůbec nevím, co se s námi dělo. Soupeř byl ve všem lepší, my měli nohy v medu," kroutil hlavou útočník Martin Réway.

Vzpamatovat se musí celý tým hodně rychle. „Musíme rychle zapomenout. Sice máme šest bodů, ale pokud je nepotvrdíme ve středu proti Bělorusům a neurveme pak i něco v zápasech se silnou trojkou (Kanada, Finsko, USA), tak to nemusí vůbec nic znamenat a v úterý pojedeme určitě smutní domů. Nejsme favority šampionátu, ale také se tady nechceme prezentovat takhle špatnou hrou," tvrdil Sekera.

Cígera navíc trápí, že kvůli zranění klíční kosti z první třetiny na turnaji dohrál Hrnka a fit zatím není ani posila z NHL, útočník Winnipegu Daňo, který nemohl pro svalové potíže nastoupit už proti Němcům.

Reklama

Související témata: