Hlavní obsah

Slovenské fiasko! Co se to s námi děje? Jak můžeme takový zápas prohrát? nechápal Jurčo

Petrohrad

Po dvou třetinách a dvoubrankovém náskoku se zdálo, že hokejisté Slovenska v Petrohradu napraví den starý debakl od Němců. Jenže ve třetí třetině totálně selhali, Bělorusové čtyřmi góly utkání otočili a svěřenci Zdena Cígera tak na mistrovství světa hazardují s postupem do čtvrtfinále, do kterého se naposledy protlačili v roce 2012.

Foto: Maxim Zmejev, Reuters

Brankáre Slovenska Julia Hudáčka se snaží překonat Bělorus Alexander Kitarov.

Článek

„Dvě třetiny jsme hráli dobře, ale potom jsme se začali bát o výsledek. Bělorusové byli agresivnější, a když vstřelili první gól, dostali nás pod tlak. Hodně jsme ztráceli puky, což nás stálo výsledek. Když nejdou nohy a nemáte sílu, vypadá to pak, že se vám nechce," řekl zklamaný Cíger.

„Opět jsme polevili, začali jsme bránit střední pásmo a nebyli aktivní. Prohráli jsme si to sami, oni využili naši neaktivitu," uvedl forvard Winnipegu Marko Daňo.

Jeho spoluhráč a autor druhého slovenského gólu Tomáš Jurčo nedokázal kolaps ve třetí třetině pochopit. „Nevím, co se to s námi děje. Jak můžeme z vedení 2:0 prohrát zápas? Rád bych věděl odpověď. Vedli jsme a začali bránit. Čekali jsme, co Bělorusové udělají. Stáli jsme na místě a oni toho využili. Štve mě to, měli jsme to dobře rozehrané a nakonec zase prohráli," čertil se útočník Detroitu.

Slováci tak po úvodních dvou výhrách nastřádali stejný počet proher a jejich postup ze skupiny je reálně ohrožen. Nyní je navíc čekají tři zápasy proti papírovým favoritům - Kanadě, Finsku a Spojeným státům americkým.

„Musíme se z toho oklepat, nevzdáváme se. Na tomto turnaji se stalo už víc překvapení a každý soupeř je zdolatelný," přesvědčuje Daňo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.