Hlavní obsah

Hořavu mrzel vlažný výkon proti Švédům

PARDUBICE

Po seniorské reprezentaci mají o nejvíce nepříjemném soupeři jasno i hokejisté do dvaceti let. Se Švédskem prohráli na listopadovém Turnaji čtyř ve Finsku 0:5, od dalšího debaklu je na mistrovství světa uchránil jen zlepšený výkon v poslední třetině. V Pardubicích prohráli se severským soupeřem 2:4, jejich odvážný sen o možné výhře o šest branek a přímém postupu do semifinále turnaje vzal rychle za své.

Článek

„Hráči tu možnost výhry o spoustu branek měli asi až moc v hlavách a to je svazovalo,“ myslel si po zápase trenér Miloslav Hořava. „Rozebereme si vše na videu a promluvíme si s některými hráči. Ale nebudeme se v tom zápase zase tolik hrabat. To by bylo zbytečné, teď se musíme připravit na Rusy,“ připomněl středečního soupeře ve čtvrtfinále.

Kouče mrzel jen přístup hráčů k zápasu. „Pořád říkáme, jak chceme hrát každý zápas naplno, ale dneska jsme to bohužel neprovedli. Švédové byli lepší ve všech ohledech, z naší strany to byl až takový vlažný výkon,“ dodal. „Možná jsme měli trochu v hlavách, že ten zápas pro nás zase až tak moc neznamená, zatímco Švédové chtěli jasně uhrát první místo,“ přiznal i brankář Jakub Kovář.

Před poslední třetinou bylo v šatně dusno

Ten dostal v české brance podruhé příležitost od zápasu s Dánskem, ale neměl z utkání nejlepší pocit. „Neměl jsem v zápase tolik práce, jak jsem si představoval, a Švédům to tam prostě padalo... Dobře bránili, pak vyráželi do brejků a proměňovali šance. Velkou efektivitou zápas rozhodli,“ myslel si český gólman.

„První dvě třetiny jsme si takhle nepředstavovali, tam jsme to promarnili. Švédové byli silní u mantinelu a dávali rychlé překvapivé přihrávky před branku, měli jsme s nimi problémy,“ přidal svůj názor obránce Antonín Bořuta a dodal, že o druhé přestávce nebylo v šatně zrovna veselo. „Bylo trochu víc dusno. Trenér nám řekl, ať se víc tlačíme do brány a chodíme do dorážek. Do dalšího dějství nás to nakoplo,“ dodal autor jedné z českých branek.

Reklama

Související témata: