Hlavní obsah

Rusové nepřijeli na výlet, musí zlepšit obranu

PARDUBICE

Hodně gólů nastřílených do sítí soupeřů, ale také spousta inkasovaných, taková je vizitka ruských hokejistů na mistrovství světa do dvaceti let. Sborná ve čtyřech dosavadních zápasech obdržela čtrnáct branek, v zápasech s Finy i Kazachstánem dostala vždy po čtyřech gólech. Právě obranná fáze by mohla být slabou stránkou Rusů ve středečním čtvrtfinále s Českou republikou.

Článek

„Mužstvo, které dostává čtyři branky za zápas, nemůže žádnou soutěž vyhrát,“ zlobí se vedoucí ruské výpravy na šampionátu Boris Majorov. Myslí si také, že týmu chybí opravdový lídr. „Nevidím nikoho, kdo by dokázal mužstvo strhnout. To je špatné,“ dodal pro ruská média. Je fakt, že v týmu nikdo bodově nevyčnívá, nejlépe je na tom s čtyřmi góly a asistencí vnuk a jmenovec legendárního kouče Viktora Tichonova.

Zato obránci rádi vyrážejí do útoku, Marat Kalimulin a Jevgenij Kurbatov jsou nejproduktivnějšími beky turnaje. Myslet by ale měli především na obranu, hlavně v oslabení mužstvo často inkasuje a také brankář Sergej Bobrovskij se v každém ze tří odchytaných zápasů nevyvaroval nějaké zásadní minely.

Se Salfickým se neradili

„Víme, že naše hra ještě není ideální. Po každém zápase s námi trenér Němčinov rozebírá video a ukazuje nám chyby, kterých se propříště snažíme vyvarovat. Nikdy na nás nekřičí, ani se z chyb neobviňujeme navzájem. Myslím, že je tu dobrá parta,“ řekl pro web sport segodňa útočník Dmitrij Sajustov, který nastupuje v Nižném Novgorodu s českým brankářem Dušanem Salfickým. Žádné podrobnosti o zápasu s Čechy ale s bývalým gólmanem Pardubic neřešil. „Nijak jsme to neprobírali, vždyť bude samozřejmě fandit svým,“ dodal.

Ve čtvrtfinále pochopitelně věří v úspěch svých barev, jen z jedné věci má obavy. „Když hrajeme proti domácímu týmu, je možná na místě i obava, zda jim nebudou přát rozhodčí. Ale na zápas o všechno budeme dobře připraveni, den volna nám dodal síly. Myslím, že nás podpoří i dost fanoušků. Naši příznivci nás na velkých turnajích pravidelně podporují,“ říká Sajustov.

Čerepanov zatím zůstává za očekáváním 

„Češi mají silné mužstvo, dobře sehrané ve všech řadách. Hráli jsme proti nim na Turnaji čtyř ve Finsku, bude to zajímavý zápas,“ připomněl pro championat.ru trenér sborné Sergej Němčinov poslední vítězství svého týmu nad českým výběrem. Bývalý skvělý útočník se zkušenostmi z NHL není zatím úplně spokojen s formou hvězdných hráčů svého týmu Alexeje Čerepanova a Artěma Anisimova.

Na omluvu Čerepanova je třeba dodat, že před turnajem prodělal zánět průdušek a ještě se trochu hledá. V posledním zápase se Švýcary přidělal Němčinovovi vrásky na čele ještě útočník Vadim Golubcov, který si poranil ruku. Nicméně na tréninku mužstva nechyběl a měl by dnes nastoupit.

Reklama