Hlavní obsah

Juniory zlomil gól Kanady v oslabení, obránce Šenkeřík by měl být v pořádku

PRAHA/BUFFALO

Necelých patnáct minut se mohli čeští hokejisté do 20 let těšit ze senzačního vedení nad Kanadou na mistrovství světa v USA. Pak už se rozjel dobře namazaný stroj zámořského týmu a mladí Češi inkasovali jeden gól za druhým, nakonec dostali v Buffalu výprask 7:2. "Bojovali jsme, ale někdy víc individuálně než všichni dohromady," řekl po zápase serveru hokej.cz asistent trenéra Jiří Fischer.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán hokejové dvacítky Jakub Jeřábek

Článek

Zápas se ve prospěch Kanady definitivně zlomil ve druhé třetině, kdy hrál český tým po faulu na Šenkeříka pětiminutovou přesilovku, ale místo vyrovnání na 2:2 inkasoval třetí gól. "Přitom v té době jsme hráli nejlépe. Pak byl ale trefený Šenkeřík, my z přesilovky gól nedali. Byla tam šance Honejska, vzápětí gól Kanady v oslabení. Určitě jeden z klíčových momentů utkání," poznamenal Fischer.

"Během úvodní třetiny jsme s Kanadou ještě drželi krok, ale ta druhá nás položila. Konkrétně situace, kdy jsme měli velkou šanci, ovšem soupeř nám pak ujel a dal gól při naší přesilovce," uznal v rozhovoru pro hokej.cz i kapitán týmu Jakub Jeřábek. "Při hře v pěti proti pěti jsme až tolik nepropadli, přesilovky nám ale nešly. Myslím, že se s Kanadou dalo hrát, ovšem nám se to nepovedlo," mrzelo autora druhé české branky.

Gólově se stejně jako proti Norsku prosadil i Antonín Honejsek, který působí v kanadském Moose Jaw a zápas bral velmi prestižně. "Než jsem odjížděl na mistrovství, kluci z týmu si mě dobírali. Říkali, že dostaneme. Hádal jsem se s nimi, je jasné, že mi to dají najevo. Na návrat se moc netěším," přiznal.

Podle Honejska se na výsledku utkání podepsala také vysoká návštěva, jeho spoluhráči nebývají zvyklí hrát před 18 tisíci diváky. "Mnozí kluci to zažili poprvé. Zkoušeli jsme to zvládnout, ale bohužel," řekl. "Pro tenhle tým se jednalo o první zkušenost hrát před takovou kulisou, Kanaďané tady byli víceméně doma. Měli podporu, využili šance, naopak my zaostali ve spoustě věcí," dodal Fischer.

Ve čtvrtek nastoupí český tým proti Švédsku, ale chybět bude zřejmě útočník Martin Frk, vyloučený proti Kanadě do konce zápasu. "Chtěl jsem Gudbransonovi vypíchnout puk, ale bohužel jsem ho píchnul. Zatím to nevím přesně, ale myslím, že v příštím utkání nebudu moci nastoupit," prohlásil bývalý hráč Karlových Varů. Nejistý je i start obránce Petra Šenkeříka, který po faulu Kassiana opustil zápas na nosítkách. Hráč údajně krátce ztratil vědomí, ale poté v kabině komunikoval a měl by být v pořádku.

Reklama