Hlavní obsah

Soupisku hokejové reprezentace na juniorském MS rozšířil Jank

BUFFALO

Soupisku české hokejové reprezentace do dvaceti let na juniorském mistrovství světa rozšířil obránce Bohumil Jank. Trenéři se tak pojistili pro případ, že by do dalšího zápasu proti Švédsku nemohl zasáhnout Petr Šenkeřík, pro kterého skončil předchozí duel s Kanadou předčasně. Po tvrdém ataku Zacka Kassiana opustil led na nosítkách s podezřením na otřes mozku.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Zraněného Petra Šenkeříka odvážejí z ledu.

Článek

Kassian trefil Šenkeříka ve druhé třetině a za zákrok byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu. A to i přes protesty kanadského celku, podle něhož jedna z hvězd týmu zasáhla českého beka čistě. Kassian viditelně nezvedl ruce, Šenkeříka trefil tělem.

"Vezl jsem puk, udělal kličku a pak dostal ránu. Víc si nepamatuju. Až to, jak jsem ležel na ledě a lékaři mě dávali do stabilizované polohy. Naštěstí mě nic nebolelo, jen ze rtu tekla krev," uvedl Šenkeřík pro hokej.cz.

Zlínský odchovanec ve středu vynechal trénink. "Petr dostal ránu na bradu, klasický knokaut. Měl výpadek vědomí, ale už na hrací ploše komunikoval. V rychlosti ho prohlédl neurolog, po dohodě s pořadateli se Petr posléze přesunul do kabiny. Cítil se vcelku dobře, nyní má nařízen klidový režim a dál se uvidí," uvedl lékař týmu Jaroslav Budín.

V zámoří se nyní hodně diskutuje, zda Kassian měl být vyloučen, či nikoliv. Podle generálního manažera Windsoru, za který Kassian hraje, Warrena Rychela se jednalo o ukázkový "hit", tedy čistý zákrok tělem. Kanadský útočník byl prý potrestán jen za to, že je vyšší a silnější.

"Viděl jsem to. Netrefil mi přímo hlavu, ale srazil mě. Na ledě jsem pak byl hodně otřesený, teď mě pobolívá hlava. Doufám, že to bude dobré, ale zatím netuším, jestli budu moci hrát už ve čtvrtek," řekl Šenkeřík.

Reklama