Hlavní obsah

Češi se odvrátili od svých hokejistů, sázeli na Rusko

PRAHA

Čeští sázkaři se zcela odvrátili od svých hokejistů a před středečním čtvrtfinálovým soubojem sázeli takřka výhradně na úspěch Ruska, zatím neporaženého týmu a velkého favorita mistrovství světa. Tak silná nedůvěra v českou reprezentaci překvapila i provozovatele kurzového sázení, vyplynulo z dnešních odpovědí pro ČTK.

Článek

Firma Tipsport, jednička sázkového trhu, přijala 90 procent sázek na vítězství Ruska a jen tři procenta vkladů na úspěch Čechů. Zbytek tipujících volil nerozhodný výsledek. Společnost Chance přijala sázky na ruský tým řádově ve statisících korun, zatímco na české hokejisty jen za desetitisíce korun.

"Popravdě řečeno, nepamatuji v posledních mnoha letech takovou skepsi před zápasem hokejového nároďáku," uvedl mluvčí společnosti Tipsport Lubomír Ježek.

K největším sázkám patřilo 120 000 korun vložených na vítězství Ruska v základní hrací době, což by znamenalo vyhraných více než 190 000 korun. Nejčastěji tipovaným výsledkem bylo 4:2 a 5:2 ve prospěch protivníka české reprezentace.

Bookmakeři doufají v outsidery 

Objevilo se ale i několik "srdcařů", hlavně ve východních Čechách. Například v Pardubicích někdo vsadil na českou reprezentaci 200 000 korun, takže v případě úspěchu by dostal 780 000 korun.

Ve čtvrtfinále se opakuje duel z loňského mistrovství světa, ve kterém trefa Zbyňka Irgla v prodloužení zajistil výhru českému týmu. Rusko naposledy vybojovalo zlatou medaili na MS v roce 1993. Od té doby jeho hokejisté přidali jen dvě medailová umístění. Češi loni získali stříbro.

Obdobně sázející předpokládali jasné vyřazení Slovenska od švédských hokejistů. Vítězství favoritů by tak připravila kanceláře o velké částky peněz. "Pokud oba favorité (Rusko a Švédsko) vyhrají, vyplatí Fortuna na sázkách desítky miliónů," uvedl hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Kurzy na postup:ČRRusko
Fortuna2,921,3
Chance2,81,33
Sportingbet3,551,25
Synot Tip2,91,3
Tipsport2,81,33
bwin1,455,25

Reklama