Hlavní obsah

Rusko by měli reprezentovat na MS i Ovečkin, Sjomin či Frolov

MOSKVA

Hvězdný útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin by neměl chybět v sestavě Ruska na hokejovém mistrovství světa v Moskvě. Pokud nestane nic nepřepokládaného, připojí se vyhlášený kanonýr i spolu se svým klubovým spoluhráčem Alexandrem Sjominem a forvardem Los Angeles Alexandrem Frolovem do přípravy sborné po polovině dubna po návratu ze zámoří.

Článek

Vedení ruského týmu se snaží na domácí šampionát zlákat z NHL i další hvězdy. Nad účastí brankáře Nikolaje Chabibulina z Chicaga a zkušeného Sergeje Fjodorova však zatím visí otazník. "Byli jsme s nimi v kontaktu, ale jasněji bude až 8. dubna," naznačil asistent trenéra Vjačeslava Bykova Sergej Němčinov, že se oba vyjádří zřejmě až po skončí základní části zámořské soutěže.

Naopak s Fjodorovovým spoluhráčem útočníkem Nikolajem Žerděvem z Columbusu či s forvardem Chicaga Denisem Archipovem prý Bykov ve svých plánech v současné době nepočítá. "Celkem máme ze zámoří v hledáčku okolo patnácti hráčů včetně těch, jejichž týmy postoupily do play-off," navázal Němčinov.

Počkali by prý rádi na případné vyřazení Pittsburghu či Atlanty, tedy na Jevgenije Malkina, Sergeje Gončara či Ilju Kovalčuka. "Play-off v zámoří začíná 11. dubna a (první kolo) skončí do 25. dubna. Šampionát začíná 27. dubna, takže si necháme místo pro tento případ," dodal Němčinov. Jako jediný z hráčů NHL údajně odmítl účast na mistrovství světa z rodinných důvodů útočník Viktor Kozlov z New Yorku Islanders.

Reklama

Související témata: