Hlavní obsah

Hadamczik: Chci dodržet smlouvu i příští rok

Medailová sbírka Aloise Hadamczika v roli kouče české hokejové reprezentace se nerozšířila. Hokejisté letos nenavázali na úspěšné vystoupení na loňské olympiádě a MS v Lotyšsku a se šampionátem v Moskvě se rozloučili po čtvrtfinálové prohře s Ruskem. "Pokud nedáme v klíčovém zápase góly, nemůžeme uspět," lamentoval český kouč po zápase.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Alois Hadamczik

Článek

Připouštíte, že vyřazení ve čtvrtfinále je velkým neúspěchem českého hokeje?

Nejsem alibista. Pokud nedáme v klíčovém zápase góly, nemůžeme uspět. S přístupem hráčů mohu být spokojen a osobně neznám způsob, jak z nich dostat lepší výkon. Hlavně u extraligových opor ale musíme analyzovat, zda mohly dát týmu víc.

Počítáte s tím, že pro vás bude těžké uhájit pozici kouče týmu?

Mám ještě na rok smlouvu, a pokud nenastanou neočekávané okolnosti, chtěl bych ji dodržet. Porážku ve čtvrtfinále zažívám poprvé a cítím, že je kruté být vyřazen Ruskem, které tu jde za zlatem. Další úvahy nechám novinářům, vy musíte vědět, jaká práce se odvedla.

Dalo se z hráčů vyždímat víc?

Neznám způsob, jak bychom to měli udělat. Nakonec větší problém než v obraně nastal v ofenzívě. Chyběli nám tu silově vybavení útočníci do koncovky, snad jen Plekanec či Olesz se dokázali tlačit do branky. Dřív taky mohla reprezentace spoléhat na zkušenější kostru, teď jsme měli deset nováčků a dalších osm, kteří byli na mistrovství podruhé.

Udělal byste něco během šampionátu jinak?

Kdybych nechal doma pět skvělých hráčů, pak si můžu něco vyčítat. Pokud chce český hokej na MS hrát o medaili, tak musí složit tým z NHL, letos přijeli ze zámoří většinou mladí kluci. Příště musíme mít štěstí, že budeme mít volných víc ostřílených hráčů ze zámoří, protože kvalita extraligy se ze dne na den nezmění.

Reklama