Hlavní obsah

Tisk připomíná, že české hokejisty porazila jen ruská sborná

PRAHA

Ruští hokejisté byli jediní, kteří dokázali na vídeňském mistrovství světa vyhrát nad českými šampiony, připomínají úterní ruské deníky. Češi podle nich zvítězili po zásluze a v turnaji vraceli všem svým soupeřům staré dluhy, napsal deník Sport-Express.

Článek

Slovákům vrátili porážku ze zápasu o bronz z Finska 2003, Spojeným státům loňské čtvrtfinále a Kanadě semifinále loňského světového poháru v Torontu. Svou výhrou navíc Češi znemožnili Kanadě stát se mistry světa po čtyřiadvacáté a překonat tak ruský rekord.

Velkou pozornost ruských novinářů si zasloužil "veliký útočník" Jaromír Jágr, který minulou sezonu působil v ruském Avangardu Omsk. "Při každém střídání bylo jasné: česká reprezentace je jeho tým, mužstvo Jaromíra Jágra," poznamenal Sport-Express. List ocenil Jágrovu schopnost harmonicky se podílet na společném úspěchu a zůstat při tom vůdcem týmu s nezpochybňovanou autoritou.

Pivo a šampaňské potečou v Praze ještě dlouho

"Pivo a šampaňské potečou v Praze po ulicích řekou ještě dlouho a obyvatelé centra nebudou moci spát od nekonečného 'Češi, do toho!'. Stejně jim, čert to vem, závidíme," uzavřel svou reportáž Sport-Express.

Deník Gazeta zase na All Stars týmu mistrovství, který měl českého brankáře, obránce i útočníka, poukázal na vyváženost reprezentace Vladimíra Růžičky. "Po této stránce nemají Češi sobě rovné. A vedou i na počet Jágrů v mužstvu," napsal list.

Gazeta připomíná, že při výluce zámořské NHL odjeli čeští hráči do Evropy a udržovali si formu hrou v tamních soutěžích. Hvězdy kanadské reprezentace si naopak většinou daly půlroční pauzu. "Genetických předpokladů, hráčského mistrovství a kanadského charakteru bylo dost, aby se jejich tým dostal do finále. K zisku třetího titulu už to ale nestačilo," poznamenal list.

Reklama

Související témata: