Hlavní obsah

Souboj o čest opanovali dánští hokejisté, porazili Itálii 5:2

MOSKVA

Hokejisté Dánska si připsali na mistrovství světa první výhru v osmifinálové skupině E, když v zápase, který již nemohl změnit složení postupující čtveřice, porazili Itálii 5:2. Závěrečné utkání skupiny, jež bude zároveň soubojem o první místo, spolu večer sehrají Švédsko a Rusko.

Článek

Všechny tři třetiny se od sebe svým průběhem výrazně lišily. V té první byli aktivnější Dánové, díky vysoké produktivitě se již po sedmi minutách dostali zásluhou přesných tref Tranholma, Regina a Jense Nielsena do tříbrankového vedení, s nímž také dohráli úvodní dvacetiminutovku, a dokonce vyhnali z italské branky gólmana Carpana.

Ve druhé třetině ale i přes skutečnost, že v sázce nebylo nic víc kromě cti a lepšího konečného umístění, Italové nasadili ke strhující stíhací jízdě, přestříleli Dány 13:4 a dokázali snížit na rozdíl jednoho gólu. Vyrovnaná třetí část hry se ale opětovně vydařila lépe Dánům, kteří ze sedmi střel dvakrát pokořili náhradního brankáře Hella a po výhře 5:2 přeskočili s konečnou platností svého pondělního soupeře v tabulce skupiny.

Osmifinálová skupina E:
Itálie - Dánsko 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. De Bettin (Cirone, Borgatello), 36. R. Ramoser (Margoni, Hell) - 4. Tranholm (K. Staal, D. Nielsen), 5. Regin (F. Nielsen), 7. J. Nielsen (Pander, Christensen), 50. Olsen (Dresler, Andreasen), 56. Christensen (J. Nielsen, Kjaergaard). Rozhodčí: Jonák (SR) - Eglitis (Lot.), Kicha (Ukr.). Vyloučení: 4:2, navíc Green (Dánsko) do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6000.
Itálie: Carpano (7. Hell) - Helfer, Borgatello, Trevisani, Lorenzi, Strazzabosco, F. Ramoser, Signoretti - De Bettin, Scandella, Cirone - Pittis, Parco, Chitarroni - Margoni, Ansoldi, R. Ramoser - Rigoni, De Toni, Faggioni - Bustreo. Trenér: Michel Goulet.
Dánsko: Hirsch - Damgaard, Boedker, D. Nielsen, Pander, Lassen, A. Andreasen, Moeller - Tranholm, Green, K. Staal - Starkov, F. Nielsen, Regin - J. Nielsen, Christensen, Kjaergaard - Sundberg, Smidt, Olsen - Dresler. Trenér: Mike Sirant.

Reklama

Související témata: