Hlavní obsah

Hadamczik mluvil s Michálkem a oživil naději na jeho příjezd

SAN JOSE/QUÉBEC

Milan Michálek by možná přece jen mohl posílit českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Kanadě. Útočník San Jose přitom po tvrdém zákroku Brendena Morrowa z Dallasu nedohrál poslední zápas svého týmu v play-off NHL. Nicméně trenérovi národního týmu Aloisi Hadamczikovi řekl, že zranění ramene není vážné a chtěl by se k týmu připojit. Musí ale počkat na rozhodnutí klubových lékařů.

Článek

"Jsem s Milanem Michálkem v jednání. Mluvil jsem s ním před zápasem i po jeho skončení. Cítí se v pořádku, bolí ho jen trochu rameno a za dva, tři dny bychom ho měli dát tady s našimi doktory dohromady," řekl trenér Hadamczik novinářům bezprostředně po utkání s Itálií. "Milan má chuť přijet a čeká na vyjádření lékařů. Pokud mu v tom nezabrání, tak sedne do letadla a přiletí."

Jak Sport.cz už v pondělí informoval, Michálek po tvrdém střetu s Morrowem v závěru základní hrací doby šestého zápasu druhého kola Stanleyova poháru v Dallasu odstoupil ze hry a prodloužení sledoval jen s ovázanou rukou. Úterní vydání deníku Dallas Morning News citovalo tiskového mluvčího San Jose Sharks, podle kterého se Michálek dnes podrobí vyšetření, ale že by náraz Morrowa neměl mít pro hráče vážnější následky.

"Zavolal jsem mu ze slušnosti, že jsem s ním počítal. On mi sdělil, že ten zákrok byl těžký a že se necítí tak špatně, jak to vypadalo," řekl po rozhovoru s 23-letým útočníkem Hadamczik. V pondělí byl přitom přesvědčený, že naděje na jeho příjezd padla. "Ale žádný otřes mozku nemá a problémy s ramenem by měly podle jeho slov ustat. Pro mě je to hráč, který do týmu patří," navázal Hadamczik.

Rozsíval nemůže sehnat letadlo

V jeho představách se oživilo složení nové druhé formace, kterou by s Michálkem vytvořila další posila ofenzívy Tomáš Plekanec z Montrealu a Aleš Kotalík. "Ten zákrok na Milana narušil naše představy, už jsem s tím nepočítal, ale rozhovor s nim oživil naději."

Vedení týmu také řeší potíže příjezdu Michala Rozsívala z New Yorku Rangers. "Sháníme letadlo, ale je problém ho dostat z New Yorku sem, protože je všechno vyprodané," doplnil Hadamczik.

Reprezentační trenér dnes opět zúžil kádr, který měl v Québeku k dispozici. S  asistenty Josefem Palečkem a Františkem Musilem se rozhodli pro variantu se sedmi beky a patnácti útočníky. Jak sdělil ČTK tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta, nově totiž byli posláni domů obránci Ladislav Šmíd z Edmontonu a Vladimír Sičák z Českých Budějovic.

Po úterním dopsání Ladislava Kohna na soupisku tak zůstal jediným čekatelem na post do pole karlovarský útočník Václav Skuhravý. Jeho naděje na premiérový start na mistrovství světa tak závisí na tom, zda Milan Michálek dostane svolení od San Jose.

Reklama