Hlavní obsah

V produktivitě MS je Kaberle třetí, Eliáš druhý mezi střelci

QUEBEC/HALIFAX

Gól a přihrávka v duelu proti Švýcarům pomohla českému reprezentačnímu obránci Tomáši Kaberlemu již na třetí příčku kanadského bodování hokejového mistrovství světa v Kanadě. Obránce Toronta si vylepšil bilanci na osm bodů za gól a sedm přihrávek ve čtyřech utkáních.

Článek

Hned za ním je pak o bod zpět jeho spoluhráč Patrik Eliáš, který se však pátou brankou na turnaji přiblížil na jeden zásah k vrcholu tabulky střelců.

HOKEJOVÉ MS V KANADĚ - OSMIFINÁLE
Česko - Švýcarsko 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
REFERÁTSkvělý vstup do osmifinále, Češi vymazali Švýcary
OHLASYŠvýcary jsme k ničemu nepustili, znělo z kabiny
ELIÁŠŠli jsme po nich, nikdo nic nepodcenil

Kanonýrům stejně jako kanadskému bodování vládne i nadále kanadský útočník Dany Heatley, přestože v posledním zápase domácího týmu proti Norsku nebodoval. Heatley skóroval již šestkrát a k tomu přidal čtyři finální přihrávky.

Kanadské bodování:
1. Heatley (Kan.) 4 zápasy/10 bodů (6 branek+4 asistence), 2. Weinhandl (Švéd.) 4/8 (2+6), 3. T. Kaberle 4/8 (1+7), 4. Eliáš (oba ČR) 4/7 (5+2), 5. Martensson (Švéd.), Nash (Kan.) oba 4/7 (3+4), 7. Kane 4/7 (2+5), 8. Parise (oba USA), Vrbata (ČR) oba 4/6 (4+2), 10. Brown (USA) 4/6 (3+3).
Střelci:
1. Heatley (Kan.) 6 gólů, 2. Eliáš (ČR) 5, 3. Hörnqvist (Švéd.), Parise (USA), Vrbata (ČR) všichni 4, 6. Morozov (Rus.) 3, 7. Kessel, Brown, O´Sullivan (všichni USA), Bäckström, Martensson (oba Švéd.), Nash (Kan.), Sprunger (Švýc.), Hackert (Něm.) všichni 3.

Reklama