Hlavní obsah

Kaberle: Proti Švédsku to nebylo ideální, ale nemůžeme sklánět hlavu

Tomáš Kaberle patří na mistrovství světa v Kanadě tradičně k nejvytěžovanějším hráčům a nebylo tomu jinak ani v nedělním zápase se Švédy. Reprezentační kapitán sice na dvě branky svého týmu přihrál, ale také byl na ledě u tří inkasovaných a porážka 3:5 jej proto velmi mrzela. "Chtělo to hrát jako v druhé polovině zápasu, pak bychom byli úspěšní," vykládal po utkání Kaberle.

Článek

Co rozhodlo o výsledku zápasu se Švédy? 

Víme, že to nebyl náš nejlepší výkon, první půlka zápasu nebyla taková, jakou bychom si představovali. Pak jsme naši hru trochu zjednodušili a dostávali se do šancí, byli první za pukem. Švédové dobře zahušťují střední pásmo a dostávají se pak do přečíslení 3 na 2, na tyhle jejich rychlé brejky je třeba si dávat pozor. Když nebudeme zbytečně vymýšlet nějaké velké akce, tak budeme úspěšní. Nemůžeme sklánět hlavu.

V čem je největší síla švédského týmu?

Dobře brání a do ničeho se zbytečně netlačí. Mají rychlé a nebezpečné protiútoky, čekali na naše chyby.

Uvědomujete si, že na Švédy můžete znovu narazit ve čtvrtfinále?

Víme, že je to možné, když Rusové porazí Švýcary. Ale je úplně jedno, s kým budeme hrát. Tady nějaké přemýšlení nemá smysl. Pokud chceme být úspěšní, tak musíme porazit kohokoliv. S tím jsme také do turnaje šli. Není to o vítězstvích v prvních šesti zápasech, jde o to uspět v těch posledních třech.

Můžete si teď říkat, že podruhé za sebou vás Švédi neporazí?

Myslím, že takovéhle věci od hráčů padat nebudou. Máme teď dva dny na to, abysme si „orazili“. Hrát zápasy sobota-neděle nebylo zrovna jednoduché. Když budeme hrát tak, jako v druhé polovině zápasu, tak můžeme být úspěšní. Nejsme tu od toho, abychom hráli na krásu, ale vyhrávali zápasy.

Prohráli jsme na turnaji oba zápasy se silnými soupeři, může to tým nějak poznamenat?

Zápas s Ruskem dospěl do prodloužení a tam už je to padesát na padesát. Bylo to dost vyhecované, s nimi je to vždycky derby... A Švédové hrají v posledních letech výborný hokej, takže jsme před zápasem nebyli favoritem. Celý zápas jsme dotahovali, ale mohlo se to otočit i v náš prospěch.

Reklama