Hlavní obsah

Plekanec: Sezóna v Montrealu? Lepší zapomenout

Do Švýcarska přiletěl ze zámoří až v sobotu v šest ráno, přesto neváhal jen o pár hodin později vyjet s českými spoluhráči na led. A večer je Tomáš Plekanec připraven nastoupit i k prvnímu utkání národního týmu na mistrovství světa. "Je zbytečné, abych seděl na tribuně nebo koukal na televizi někde na hotelu. To by bylo snad ještě únavnější," vysvětlil Plekanec svůj zájem hned se zapojit do hry.

Článek

S jakou náladou jste přicestoval z Montrealu, kde se sezóna příliš nevydařila?

Měl jsem dva dny na to si trochu vyčistit hlavu a už nechci vůbec myslet na to, co bylo v sezóně. Chtěl bych na to co nejdříve zapomenout a soustředit se jenom na mistrovství. Byla to špatná sezóna

Sledoval jste ještě zprávy z Montrealu? Zklamání z vyřazení v play-off asi muselo být veliké?

Poslední měsíc a půl jsem vůbec nesledoval televizi a po sezóně už vůbec ne. Jenom jsme byli s klukama na večeři. Snažil jsem se moc nevnímat, co se všechno říká a šel do zápasů s tím, že se to snad nějak otočí k lepšímu.

Bavil jste se o šampionátu s Romanem Hamrlíkem, kterého trenéři také oslovili?

Trochu jsme spolu mluvili. Říkal mi, že z rodinných důvodů nepojede.

Vy jste nad reprezentační pozvánkou neváhal?

To ne. Vždycky jsem říkal, že když bude zájem, tak přijedu. Spíše mě trochu trápilo, jak jsem hrál posledních deset, patnáct zápasů.

Hned po příletu z Kanady jste vyrazil na trénink, neměl jste chuť raději spát?

Ne, vůbec. Vzal jsem si nějaké prášky od doktora a spal jsem v letadle asi čtyři a půl hodiny. Výjimečně se mi povedlo usnout. A zápas je až v osm večer, tak se můžu prospat ještě i odpoledne tady.

Ačkoli s vámi trenéři počítali až pro další zápas, vy jste připravený už hrát?

Určitě. Myslím, že je zbytečné, abych seděl na tribuně nebo koukal na televizi někde na hotelu. To by bylo snad ještě únavnější.

Už vám trenéř řekli, s kým budete hrát?

Měl bych nastoupit s Rosťou Oleszem a Romanem Červenkou.

Reklama